Crna hronika

DF zvao Mujovića da im nađe “svjedoka” da optuži Katnića za mito

U pokušaju diskreditacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, lideri Demokratskog fronta obratili su se i kontroverznom biznismenu Veselinu Mujoviću, što se vidi iz transkripta razgovora objavljenog sa sajtu Specijalnog državnog tužilaštva 17. jula ove godine, pišu Dnevne novine.
DF zvao Mujovića da im nađe “svjedoka” da optuži Katnića za mito
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner DF Predrag Bulatović od Mujovića je tražio “predmet“, što se, prema saznanjima Dnevnih novina, odnosilo na pomoć u pronalaženju osobe koja bi za određenu sumu novca javnosti slagala da je Katnić svojevremeno primio mito kako bi toj osobi izdejstvovao povoljnu presudu u sudskom sporu koji se protiv tog lica vodio.

Mujovićev zadatak, kako nezvanično saznaju DN, bio je da stupi u kontakt sa osobom iz Nikšića i ponudi joj visoku sumu novca (navodno 50.000 eura) da lažno optuži Katnića.

U prilog saznanjima DN ide dio razgovora između lidera Fronta i Mujovića, objavljen na sajtu SDT koji očigledno pokazuje da je tražena pomoć Mujovića u pokušaju diskreditacije Katnića i čitavog Specijalnog tužilaštva. Bulatović, naime, otvoreno od Mujovića traži „predmet“.

Lideri DF su, sudeći prema transkriptima, vodili i vode opsežnu istragu ne bi li glavnom specijalnom tužiocu pronašli neki pikantan detalj koji bi ga kompromitovao.

Tako je Katnićeva kuća u Novom Selu u Danilovgradu očigledno bila pod nadzorom za sada nepoznatih osoba, kao i stan u kojem živi sa porodicom u Podgorici.

Naime, transkripti koje je SDT objavio sadrže razgovor između lidera DF-a Peđe Bulatovića, Andrije Mandića i Veselina Mujovića, u kojem oni spominju kuću u Novom Selu koju treba nadzirati.

Takođe, lideri DF u tom razgovoru ističu da je ta kuća u izgradnji, da jedno vrijeme nije bila uslovna, ali da sada jeste.

Pominje se da treba obići komšije i raspitati se o detaljima i saznati što više pojedinosti o vlasniku kuće.

Komunikacija teče ovako:

P.B. (Predrag Bulatović): Trebalo bi da vidimo oko one kuće u Novo Selo.

A.M. (Andrija Mandić): Prebrzo je rađena prema informacijama koje dobijamo.

V.M. (Veselin Mujović): Ti znaš đe mu je kuća, treba to snimit, viđet sa komšijama…

transkriptdnDakle, jasno je da Demokratski front vodi opsežnu „istragu“ protiv Katnića, što se vidi i kroz dalji tok razgovora sa Mujovićem u kojem on nudi svoje usluge, odnosno da provjeri što je Specijalni tužilac radio na ratištu u Dubrovniku, ali ga Mandić obavještava da je N.M. (Nebojša Medojević), „već u velikoj istrazi oko toga“.

Podsjetimo da je upravo lider Pokreta za promjene 26. maja ove godine poslao Saboru Hrvatske pismo, u kom je zatražio ispitivanje uloge Glavnog specijalnog tužioca na dubrovačkom ratištu. U samom pismu, kao navodne dokaze za svoje tvrdnje, N.M. je naveo novinski članak sa svoje konferencije za štampu.

Za Specijalno državno tužilaštvo sve ovo su pokazatelji da se protiv Katnića vodi specijalni rat „u skladu sa planom satanizacije Glavnog specijalnog tužioca i Specijalnog državnog tužilaštva, pod plaštom demokratskog djelovanja, a u stvari radi medijske kompromitacije i otežavanja vođenja krivičnog postupka“.

Medojevićevo pismo nije proizvelo željeni efekat, tako da treba očekivati novu ideju funkcionera Fronta kako da diskredituju Milivoja Katnića i Specijalno državno tužilaštvo koje je lidere Fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića optužilo za organizovanje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma 16. oktobra prošle godine.

Katnić je glavna meta Fronta, što pokazuju zahtjevi odbrane osumnjičenih u slučaju „državni udar“ za njegovo izuzeće. Novo ročište u sudskom postupku koji je počeo 19. jula ove godine biće 6. septembra. Istražitelji Fronta imaju mjesec i po da nešto „pronađu“ Katniću, ne bi li optužbe u njihovu umiješanost u planiranje terorističkog akta u oktobru prošle godine skrenuli u u smjeru samog glavnog specijalnog tužioca. Volje im ne fali, a očigledno ni novca da „usluge“ navodnih svjedoka plate.

Ko je planirao ubistvo Specijalnog tužioca?

Prema saznanjima Dnevnih novina, glavni specijalni tužilac je praćen od strane bezbjednosno interesantnih osoba, nadzirana je njegova kuća u Novom Selu, kao i stan u Podgorici, praćene su njegove navike, navodno u cilju njegove likvidacije.

Na takvu opasnost Katnić je ranije upozoren, o čemu su Dnevne novine pisale krajem marta ove godine. Informacije o pripremi atentata crnogorski organi bezbjednosti dobili su od partnerskih službi.

Specijalno tužilaštvo, prema nezvaničnim informacijama DN, posjeduje snimke susreta i razgovora bezbjednosno interesantnih lica u kojima se pominje ubistvo Katnića, te da to likvidaciju treba da obavi profesionalac, snajperom.

Katnić nije želio da komentariše razgovor sa Mujovićem o „predmetu“ koji je tražio funkcioner DF Predrag Bulatović, kao ni o planu njegovog ubistva. Kratko je odgovorio da su nelogični i smiješni pokušaji da se on optuži za usluge bezbjednosno interesantnim osobama.

„Možete li zamisliti da ja sarađujem sa nekim ko planira moju likvidaciju. Smiješno“, kratko je kazao Katnić.

Portal Analitika

Komentari (14)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
C Crna Gora
24.07.2017. 17:27

Ovi su spremni na sve da unište sve što valja i Crnu Goru. Ne mogu da vjerujem da se ne hapse nego se puštaju da rade što hoće. Kaže neće tražiti odlaganje zbog onih koji su u pritvoru, a onda traži... haha... nije ga briga ni za koga. Faca mu sve govori....

6
0
N Nemojte ljudi...
24.07.2017. 16:33

Momci se malo zaigrali, nijesu nista lose mislili, sta ste prijenuli svi. Doslo vrijeme da se ne smije cojek ni nasaliti. Ne bi Peđa to siguran sam. Pa znamo ga sve ove godine.

6
1
G Guest_52171
24.07.2017. 14:40

KAD KATNIC STRPA OVU MAFIJU U SPUZ ULAZIMO U EVROPU KAO NAGRADA U BORBI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA

44
1
G Guest_50848
24.07.2017. 14:36

SAMO HRABRO KATNICU !!

48
4
K Kapa dolje
24.07.2017. 13:21

Katnic je razmontirao ovu kriminalnu bandu.

47
2
n nikšičanin
24.07.2017. 10:40

Katniću, narod pošteni je uz tebe.

76
3
N Neka da ostavku
24.07.2017. 10:05

SDT -Stankovic treba da radi svoj posao, a ne da štiti teroriste, ili neka pošteno da ostavku.

56
3
R Ranko
24.07.2017. 10:45

Ne da mu Ranko, jer po njegovom nalogu mora da štiti ruske teroriste i sluge, radi njegovih bolesnih političkih ciljeva. PS Niko da pita Ranka što misli o ovim zlotvorima

44
2
m mila
24.07.2017. 09:44

PODRSKA za Katnica od svih. Necemo valjda dozvolit da nam ovi opskurni tipovi kreiraju zivote nase djece. Dje je ovo raslo i vaspitavano. Uzas.

78
3
p podrska
24.07.2017. 09:40

Sta je ovo majko mila. Kakvi su ovo ljudi. Mi gradjani trazimo javnu podrsku za Katnica od svih institucija Drzave i javnih licnosti.

80
3
@ @
24.07.2017. 09:25

Ako postoji covjek koji je sve prijatelje izdao u zivotu a nista nije postigao je Pedja Bulatovic.Dok je on protivnik CG jqa se osjecam bezbjedno jer nista u zivotu nije uspio

74
3
J Jes Boga mi
24.07.2017. 14:54

Kako nije? Taj Peđa je sa svojom veljesrpskom ekipom doveo na vlast Momira, Mila, Sveta, Milicu i ostalu bulumentu sa stepenica Skupštine, koja evo i dan danas arči Crnu Goru i "igra" na Crnogorsko - Srpskim podjelama.

2
6
T Tara
24.07.2017. 08:39

Oni su gori od Mafije..! Njih treba zatvoriti..inace g-Katnic je u zivotnoj opasnosti! Stankovic je najvise kriv sto je ovu pustio da setan po CG ..i da svasta rade! Nas Vujanovic se strasno osramotio sto je urgirao da se Medojevic brani na slobodu! Ovo je jako..jako ozbiljna stvar!!

90
5
H Hapšenja - Prvo Bulatović
24.07.2017. 08:11

Stanković poslije ovih saznanja treba odmah da da nalog za hapšenje, prvo Peđe Bulatovića a zatim Mandića, Medojevića i Kneževića.

88
7