Politika

Premijerski sat: Za Markovića pitanja o VMŠ, A2A i vozačkim dozvolama

Premijer Duško Marković odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, koji će početi u podne.
Premijerski sat: Za Markovića pitanja o VMŠ, A2A i vozačkim dozvolama
Portal AnalitikaIzvor

Prema brojnim informacijama, poznato je da će šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Miodrag Radunović pitati premijera da li će se u ovoj studijskoj godini izvršiti upis studenata u prvu godinu osnovnih studija na Visoku medicinsku školu u Beranama, u skladu sa Odlukom Vlade od 6. jula ove godine.

U ime Kluba poslanika Socijaldemokrate i Liberalna partija, Vujica Lazović će pitati Markovića da li je italijanska kompanija A2A aktivirala put opciju izlaska iz EPCG.

- S obzirom na to da je državni menadžment preuzeo rukovodstvo nad EPCG, da li sada postoje prepreke kada je u pitanju izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja? Kakvi su dalji planovi Vlade Crne Gore kada je u pitanju tzv. put opcija - stoji u pitanju Lazovića.

Ervin Ibrahimović, u ime poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, koalicije Albanci odlučno i Hrvatske građanske inicijative, pitaće Markovića da li je Vlada pokrenula postupak priznavanja crnogorskih vozačkih dozvola u Njemačkoj i, ako jeste, kada se očekuje da će taj postupak biti okončan.

Portal Analitika