Društvo

Janković: Ni u novom univerzitetskom kompleksu u Beranama nema uslova za adekvatan rad VMŠ

Na najavu da je pri kraju igradnja Univeryitetskog centra u Beranama, reagovao je doc. dr Uglješe Janković, rukovodioca Kancelarije za karijerne orijentacije Univerziteta Crne Gore
Janković: Ni u novom univerzitetskom kompleksu u Beranama nema uslova za adekvatan rad VMŠ
Portal AnalitikaIzvor

Pohvalna je informacija da Direkcija za javne radove privodi kraju zgradu pod nazivom „Univerzitetski centar“ u Beranama. Ovo posebno ističem kako bih spriječio bilo kakvo tendenciono tumačenje reagovanja koje potpisujem kao rukovodilac Kancelarije za karijerne orijentacije Univerziteta Crne Gore, navodi on u reagovanju.

Dodaje da medjutim osim studenata Visoke medicinske škole, u Beranama studiraju i studenati privatnog fakulteta za menadžment, a školuju se i srednjoškolci Medicinske škole koji sigurno nijesu svi sa prebivalištem u Beranama.

“Zašto upućujem na činjenice: Studentski dom iliti „Univerzitetski centar“ bio im je i do sada prijeko potreban i biće im svima itekako od koristi! Prostori koji postoje u ovom još nezavršenom objektu (dvije predavaonice i nekoliko učionica, trpezarija, kuhinja, spavaonice) u koji se godinama ulagalo, nijesu adekvatna infrastruktura za obrazovanje profesionalaca i dalju karijernu orijentaciju studenata studijskog programa Visoka medicinska škola, koji je upravo zbog standarda ove specifične profesije akreditovan u Podgorici”, naveo je on .

Dodaje da ni u toj zgradi, ni u Opštoj bolnici Berane nema uslova ni za licencu, ni za realizaciju unaprijeđenog nastavnog plana, ni za specifičnu kliničku praksu. U takvom prostoru, kao što smo sa Univerziteta Crne Gore koordinisano tokom dva mjeseca po ovom pitanju predlagali, mogli bi adekvatne uslove imati studijski programi poput poljoprivrede, turizma, drvopredade, što su za sjever i sprječavanje migracije stanovništva veoma važne oblasti razvoja.

 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Građanin Kejn
23.07.2017. 14:18

Dosta više polemika, sprovedite Vladinu odluku, jer ista vodi spoljnu i unutrašnju politiku, pa tako može malo i da više misli na sjever Crne Gore!!! Kada bi baš tjerali"mak na konac", ni Medecinski fakultet u Podgorici nije baš da ima sve uslove za sretanje sa raznim bolestima i patološki i ovako. Bolje bi bilo da smo najbolje učenike slali na najbolje Univerzitete, da nauče kako se radi, da upoznaju kolege iz drugih zemalja itd.. Pa da se vrate puni znanja, a ne da samo imamo razne profesore doktore, a plaćamo konsultante iz inostranstva na veliko, i šaljemo pacijenate u inostranstvo!!!

4
1
M Milovan
23.07.2017. 12:39

Sta je po profesiji rukovodilac ovog centra sto mu za naziv treba pola strane?

3
0