Politika

Brajović: Ostvarili smo san svojih predaka!

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović učestvovao je danas na Cetinju na regionalnom sastanku pod nazivom: „Regionalna saradnja i bezbjednost“, koji okuplja predsjednike odbora za bezbjednost i odbranu i šefove stranih delegacija pri Parlamentarnoj skupštini NATO iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.
Brajović: Ostvarili smo san svojih predaka!
Portal AnalitikaIzvor

U okviru razmjene mišljenja o regionalnoj bezbjednosti i saradnji i aktuelnim bezbjednosnim izazovima, koju organizuje Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, učesnicima su se obratili i potpredsjednik Vlade za politički system, unutrašnju i vanjsku politiku i minister pravde Zoran Pažin, minister odbrsne Predrag Bošković, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je da smo uspjeli da sačuvamo teritoriju Crne Gore od ratnih razaranja i njen tradicionalni multietnički, multivjerski i multikulturalni sklad i pored činjenice da smo u periodu traženja sebe, često bili žrtva tuđih nauma i interesa.

“Ostvarili smo san svojih predaka vođeni željom da budućim pokoljenjima omogućimo mir, stabilno okruženje i kvalitetniji život”, poručio je Brajović.

"Njegujući politiku dobrosusjedskih odnosa, u potpunosti posvećeni regionalnoj saradnji i sveobuhvatnim reformama, za ovih jedanaest godina, uspjeli smo da postanemo članica NATO i država koja je ostvarila značajan  napredak u procesu integracije u EU“, dodao je.

Portal Analitika