Crna hronika

Zbog incidenta u holu Skupštine zatraženo skidanje imuniteta za četiri poslanika DF-a

Crnogorski poslanici uskoro će se izjašnjavati o skidanju imuniteta za četvoro poslanika Demokratskog fronta zbog incidenta u holu Skupštine u februaru ove godine.
Zbog incidenta u holu Skupštine zatraženo skidanje imuniteta za četiri poslanika DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Zahtjev za skidanje stigao je od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog osnovane sumnje da su poslanici Fronta “izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje”.

Prema informacijama Vikend novina, zahtjev je proslijeđen predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću, pa je za očekivati da se poslanici o tome izjasne tokom naredne nedjelje.

“Završen je izviđaj u predmetu formiranom povodom incidenta koji se dogodio 15.2.2017. godine u holu Skupštine Crne Gore. Skupštini Crne Gore podnesen je zahtjev za ukidanje imuniteta protiv četiri poslanika, za koje je u izviđaju utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje”, navedeno je u odgovorima Osnovnog državnog tužilaštva na pitanja Vikend novina da li je završen izviđaj o incident u parlamentu nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, te kada će tužilaštvo odlučiti da li će i protiv koga pokrenuti istragu.

Prema nezvaničnim informacijama Vikend novina, među poslanicima za koje se traži skidanje imuniteta su Marina Jočić, Milutin Đukanović i Branko Radulović. Ko je četvrti poslanik za kojeg ODT traži da ostane bez imuniteta?

Jočić je, podsjetimo, ošamarila poslanicu DPS Martu Šćepanović, što je poslanica Fronta priznala na saslušanju, navodeći da se radi o “političkom šamaru”.Radulović je za vrat hvatao šefa poslaničkog kluba DPS Miodraga Boba Radunovića i grubo ga vrijeđao, dok je uvredama i prijetnjama bio izložen predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja kojem je prijećeno da će mu polomiti i drugu nogu.

Verbalno je napadnut bio i poslanik DPS Miodrag Vuković, a sve što se 15. februara dešavalo u holu crnogorskog parlamenta je snimljeno i dostupno je bilo i crnogorskoj i međunarodnoj javnosti.

Nakon incidenta u parlamentu, Osnovno državno tužilaštvo je formiralo predmet i saslušalo poslanike, među kojima i četvoricu iz DF – Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Branka Radulovića i Marinu Jočić. Izviđaj je okončan krajem aprila ove godine.

Poslanici crnogorskog parlamenta skinuli su imunitet Mandiću i Kneževiću na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva zbog koje ih je optužilo za organizovanje kriminalne organizacije i pokušaj terorističkog napada 16. oktobra prošle godine, da dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Nakon toga, u junu ove godine, takođe po zahtjevu SDT, skinut je imunitet poslaniku DF Nebojši Medojeviću.

 

Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
b badžana
22.07.2017. 21:50

E sad ih nemojte procesuirati pa će sledeći put na vas potegnuti i oružje

9
0
C Crna Gora
22.07.2017. 18:45

Zalud im skidaju imunitet kad ih ne hapse no ih puštaju da i dalje laju i rade so oce.

14
3
O Ocekivano
22.07.2017. 16:54

Jasno maske padaju i huliganska cetnicka banda pokazuje pravo lice.

22
2
M Momčilo,Pljevlja
22.07.2017. 21:27

Pa ne mogo oni biti drugačiji, kad im je vrhovni komandant ( Rista ), tako komandovo....

7
0
L Ljubovic
22.07.2017. 13:37

A dje ezbrinutu Jocicku, ljubimicu popa Plamenca?! Tog finog predstavnika cetnicke vrste!?

37
1
N Neutralan
22.07.2017. 11:53

Tako je, ne mogu se ponašat kao da ju parlament nečija ledina. Bravo za ovaj gest!

43
5
Č Čaj u 11
22.07.2017. 10:41

Tako se radi u ozbiljnoj državi koja drži do dostojanstva njenog najvišeg doma.

53
4
D DF future
22.07.2017. 17:42

Pokazivati "junastvo", hrabrost i snagu, primitivno, udarajuci sa ledja, grubo i divljacki napadati i vrijedjati kolege iz poslanickih klupa a pritom ciljano i namjerno birajuci najslabije od njih, zene, bolesne ljude i invalide je moralni, ljudski i civilizacijski poraz i dno dna !

21
1