Društvo

Dr Alma Drešević šefica Direktorata za zdravstvenu zaštitu

Vlada Crne Gore postavila je dr Almu Drešević za generalnu direktoricu Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja.
Dr Alma Drešević šefica Direktorata za zdravstvenu zaštitu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar zdravlja, na osnovu člana 54 stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, podnio je Vladi Crne Gore predlog da se za generalnu direktoricu Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja, postavi dr Alma Drešević. U obrazloženju predloga, između ostalog, naveo je da je Uprava za kadrove dana 27.05.2017. godine objavila javni konkurs za navedeno radno mjesto, da na osnovu Liste za izbor kandidata, koju je sačinila Uprava za kadrove, a nakon sprovedenog postupka provjere sposobnosti kandidata putem posebno strukturiranog intervjua, predlaže da se na mjesto generalne direktorice Direktorata za zdravstvenu zaštitu postavi dr Alma Drešević, koja je dosadašnjim radom pokazala visok stepen stručnosti, uspješnosti i odgovornosti, što je preporučuje za obavljanje poslova generalne direktorice navedenog direktorata.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je predlog ministra zdravlja i, imajući u vidu da je sproveden zakonom propisani postupak po javnom konkursu i da se imenovana nalazi na Listi za izbor kandidata, kao jedini kandidat za navedeno radno mjesto, koja je na posebno strukturiranom intervjuu ostvarila 24,3 boda, podnijela Vladi predlog da za generalnu direktoricu Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja, postavi dr Almu Drešević.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 55 stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, donijela rješenje o postavljenju dr Alme Drešević za generalnu direktoricu Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja, navodi se u Vadinom Rješenju.

Portal Analitika