Crna hronika

Rodić sedam sati iznosio odbranu, negira sve optužbe

Advokat Goran Rodić juče je u Specijalnom tužilaštvu negirao da je organizovao kriminalnu grupu sa namjerom da sa 600.000 eura podmiti glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kako bi na taj način dio menadžmenta „A2A“, koji je bio pod istragom izbjegao odgovornost. Advokat Rodić se sumniči za stvaranje kriminalne organizacije i podstrekavanje na davanje mita. Osim njega, među osumnjičenima su i njegovi saradnici Marija Radulović i Siniša Gazivoda. Rodić je izjavu dao u Specijalnom državnom tužilaštvu pred tužiteljkom Stojankom Radović a saslušanje je trajalo sedam sati.
Rodić sedam sati iznosio odbranu, negira sve optužbe
Portal AnalitikaIzvor

On je po izlasku iz zgrade Tužilaštva kazao novinarima da je detaljno iznio odbranu – na 18 strana i sve pojedinosti za poslovni odnosa sa italijanskom kompanijom „A2A“ koji je, kako je kazao, trajao od kraja aprila do kraja decembra prošle godine. Rodić je naveo i da je postupak protiv njega proglašen tajnim tako da nije mogao iznositi više detalje sa saslušanja. - Ono što mogu reći je da sam negirao što mi se stavlja na teret i da sam detaljno obrazložio tužiocu poslovni odnos i kako je sve teklo – istakao je Rodić.

 Saslušanje Rodićevih saradnika završeno je u 22.15 a, kako je Pobjedi, potvrđeno Gativoda i Radulović kategorično su negirali sve navode optužbe. Advokat Rodić je ranije, nakon pretresa njegove kancelarije ustvrdio da su motivi za njegovo lažno optuživanje vezani sa pokušajem njegove diskreditacije u krivičnom postupku koji se tiče kompanije „A2A“ ali i drugim, javnosti poznatim predmetima, gdje je angažovan kao branilac. - Ja nisam advokat koji predmete radi i „završava“ na „balkanski način“.

Davanje mita, doručak, ručak i večera sa nosiocima pravosudnih funkcija nikada nije bio moj način rada – kazao je ranije Rodić. Sa druge strane, Tužilaštvo tvrdi da ima materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je advokat Rodić počinio krivično djelo. Za Tužilaštvo je upitno jedno od tri pravna mišljenja koje je advokat Rodić dao kompaniji „A2A“, čiji rukovodioci se sumnjiče da su počinili krivično djelo i nanijeli milionsku štetu Crnoj Gori. Naime, kako tvrde iz Tužilaštva Rodić je za određen novčani iznos ponudio kompaniji „A2A“ da podmiti glavnog specijalnog tužioca koji je trebao da iskoristi svoje diskreciono pravo i ne pokrene krivični postupak protiv njih.

 Glavi specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da za sve tvrdnje ima utemeljenje u dokazima i iskazima svjedoka. Iz Tužilaštva su istakli i da su određene osobe iz kompanije „A2A“ razgovarale sa Tužilaštvom o priznavanju krivice, ne pominjući imena italijanskih menadžera. 

Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
g galilleo
23.07.2017. 13:28

one advokaate koje je stvorila vlast u cg, ta ista vlast moze vrlo lako da obori i kompromituje...jer su se drugacije dogovarali prilikom uzletanja...naravno vlast udruzena sa opozicionim prvacima, tj.srecnim gubitnicima, moze i vise od toga..moze svakoga da ucutka..

0
0
R RS
22.07.2017. 18:25

Ovo je posljedica objerucke prihvacenih ljudi iz Republike Srpske . Ima i gorih primjera

3
0
Š ŠTO TI JE POVIJEST?
22.07.2017. 12:45

...SJETIH SE OPTUŽBI PROTIV ANDRIJE HEBRANGA I ALEKSANDRA RANKOVIĆA-OD NJIGOVIH BIVŠIH DRUGOVA-KOJI ......E MAJKU MOJOJ DOMOVINI JUGOSLAVIJI...?!!! IZ DVA PUTA-1948 I 1966-A OVA POTRČKALA-IZ ...... SA DEDINJA... I OSTALIH PAŠIJE SINOVA-DOPUNIŠE PRERAĐENO IZDANJE" ENCIKLOPEDIJA BESČAŠĆA NA SRBIJANSKO CRNOGORSKI GLAZBENI NAČIN"- NIKO KA MI?!!!..." DOGOVOR O DOGOVORU UNAPRIJED DOGOVORENOG LAŽAVOG SVJEDOČENJA (KRIVIČNO DJELO IZ ČLANA KZ 339).. JEVROPO ZADAJ-DOK JE TAKO NIJE ČLAN PRMJENJJIV-"VIS MAJOR"??? POZDRAV OD BRATSTVA KALIČA I ŠARIĆA SA ŠEVERA I ŠEVEROISOTIKA MOJE DOMOVINE-KAKVA JE DA JE-PA DA JE NAJGORA...ONA JE MOJA!!!!! I UZ ROĐENU MAJKU NAJMILIJA--I JEDINE D V I J E... KOJE NISU NIKADA BILE MAĆEHE.....!!!!

1
1
P Pojam
22.07.2017. 12:02

Uh, samo kad pomislim da nam je mogao biti izabran umjesto dina Stankovića, kakva bi to blamaža tek bila. Dođe i postade 'ugledni advokat', s kojim to preporukama? Na osnovu, zaboga, njegove izjave što ga je prijatelj angažovao da mu pomogne u odbrani čovjeka optuženog za ratni zločin pred Haškim Tribunalom. Na zdravlje vam pamet svima, ama baš svima i znanima i neznanima, koji iskreno vole ovu prelijepu zemlju i preko čijih urednih plaćanja i poreza i struje i vode itd., ovako nešto i može da se dešava. Naravno, njihova je bezočnost, što podrazumijeva elementarno vaspitanje, agresivnost i sve što uz to ide, bezgranična

4
0
S Samo jedna riječ!
22.07.2017. 08:46

U svih tih sedam sati, ključna je samo jedna riječ. Naime, da odgovori, sa "da" ili "ne" na pitanje da li je tačno ono što je objavljeno u transkriptima oko A2A. Sva ostala Rodićeva odbrana je prazna priča.

13
3
@ @
22.07.2017. 08:42

SICILIJANSKA ODBRANA.A apoeni od deset eura cemu to.Vratiti to u REPUBLIKU SUMSKU

18
2
P Podgoricanin
22.07.2017. 07:11

Ne nego ce sve priznati ? Ko je lud da prizna krivicno djelo ? Da je trazio da svjedoci uz detektorlazi , oa da mu povjerujemo . Znam da detektor nije validan , ali i pokaze rezultat bar sa 80% tacnosti !

14
1