Region

Sat parkinga u Dubrovniku 10 eura

Gradske vlasti Dubrovnika usvojile su novi cjenovnik parkiranja u gradu tokom ljetnje sezone, a najskuplji parking biće u nultoj zoni u blizini istorijskog jezgra, gdje će sat vremena koštati 10 eura umjesto dosadašnjih 5,5, javlja N1.
Sat parkinga u Dubrovniku 10 eura
Portal AnalitikaIzvor

Dnevna parking karta u u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 eura. Parkiranje u Dubrovniku biće duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 eura, a dnevna 108 eura.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da vjeruje da je ova cijena parkinga primjerena lokaciji.

“Onaj ko želi da se parkira pored Straduna platiće tih 10 eura. Naši sugrađani imaju mogućnost kupovine mjesečnih pretplatnih karata po cijeni od osam eura, zavisno od zone”, rekao je Franković.

Nedjeljna karta za drugu parking zonu u Dubrovniku, odnosno parking oko istorijskog jezgra Dubrovnika tokom ljetnje sezone koštaće 202 eura, dok u zimskoj nedjelju dana parkiranja iznosi 40,5 eura.

U Dubrovniku postoji pet parking zona – nulta, poslovna, druga, treća i izvanulični parking Gradac, koji je rezervisan za korisnike povlašćenih pretplatnih karata, na koje imaju pravo stanovnici Dubrovnika i okolnih opština.

N1

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Stari
22.07.2017. 08:04

100e pa ko voli neka izvoli.Inace tamo nijesam bijo od davne 87 niticu.

2
1
@ @
22.07.2017. 06:43

NEKA GA JER DA JE PRAVDE I BOGA MI CRNOGORCI POSLIJE DEVEDESETIH NEBI TREBALI NI ULAZITI U DUBROVNIK.

6
1
J Jovan M.
22.07.2017. 08:14

Kao sto ni Njemci ne mogu krocit nigdje po Evropi nakon drugog svjetskog rata!

2
1