Zanimljivosti

Misteriozni signal iz svemira nije vanzemaljski

Astronomi su riješili misteriju zagonetnog signala koji je došao iz pravca obližnje zvijezde i objavili da je riječ o smetnjama sa udaljenog satelita, a ne o poruci od vanzemaljaca.
Misteriozni signal iz svemira nije vanzemaljski
Portal AnalitikaIzvor

Astronomi su ranije rekli da je teorija o vanzemaljcima na samom dnu liste mogućih objašnjenja signala koji je detektovan iz pravca zvijezde Ross 128, udaljene oko 11 svjetlosnih godina od Zemlje.

Stručnjaci u početku nisu mogli da utvrde da li je riječ o neobičnoj solarnoj aktivnosti, emisijama sa drugih objekata iz pozadine ili smetnjama sa komunikacionih satelita, prenio je AFP.

Naučnici Istraživačkog centra SETI Univerziteta u Californiji riješili su misteriju i saopštili daje riječ o "transmisiji sa jednog ili više geostacionarnih satelita".

Abel Mendez, direktor Laboratorije za naseljivost planeta Univerziteta Portorika objasnio je da je signal stigao iz pravca Rossa 128 jer potiče sa lokacije "u blizini nebeskog ekvatora, gdje se nalaze mnogi geostacionarni sateliti".

Srna

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
@ @
22.07.2017. 06:51

Ne cackajte mnogo te vanzemaljce jer ko zna kakvi su to Srbi,dako nam je.u oca.

9
1