Politika

Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, boravila je danas u posjeti opštinama sjevernog regiona, tokom koje je imala sastanke sa predsjednicima opštine Plav i Petnjica i predsjednicom opštine Gusinje i prisustvovala proslavi Dana opštine Berane.
Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje
Portal AnalitikaIzvor

Tema razgovora sa svim sagovornicima su bile dinamika i planovi procesa reforme javne uprave, sa fokusom na ulogu jedinica lokalnih samouprava, potencijalna saradnja pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i ključni razvojni projekti opština. Ministarka Pribilović je kazala da će novi Zakon o lokalnoj samoupravi biti u funkciji reforme javne uprave, kojom, između ostalog, stvaramo optimalan okvir za funkcionisanje i dalji ekonomski razvoj lokalnih samouprava. 

Na sastanku sa predsjednikom opštinom Petnjica, Samirom Agovićem, razgovarano je o rezultatima i dostignućima opštine Petnjica postignutim u prethodne tri godine od formiranja. Adrović je ministarku Pribilović upoznao da su u prethodnom periodu uspostavljene lokalne službe, sa optimalnim brojem zaposlenih, te da je obezbijeđeno njihovo redovno funkcionisanje, kao i da su započeti brojni projekti koji imaju za cilj unapređenje standarda građana. Ministarka Pribilović je pohvalila napore opštine Petnjica na planu daljeg razvoja, te izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i obećala pomoć u procesu zaokruživanja svih neophodnih servisa za potpuno funkcionisanje opštinskih službi.

Tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plav, Orhanom Šahmanovićem, razgovarano je o funkcionisanju ove opštine, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvima i Vladom Crne Gore. Pribilović je čestitala Dan opštine Plav i istakla da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju i uspostavljanju svih neophodnih servisa za građane, te valorizaciji kulturnih i prirodnih resursa opštine. Šahmanović je ministarku upoznao sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Gusinje, Anelom Čekić, bilo je riječi o aktuelnoj situaciju u pogledu ispunjavanja zacrtanih planova razvoja. Predsjednica opštine je upoznala ministarku sa stanjem javnih finansija, te ključnim izazovima u realizaciji strateških razvojnih projekta. Ministarka Pribilović je pozdravila napore koje opštinsko rukovodstvo preduzima na planu stabilnog funkcionisanja ove lokalne samouprave.

Posjeta opštinama Petnjica, Plav i Gusinje realizuje se u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dobro je što je ministrica..
21.07.2017. 19:16

..stigla do Petnjice-predizbore-dako spoji izbore u Petnjicu i bora mi biće ih i u Budvu-pa da dvije najperspektivnije naše opštine-se ujedine spajajući planiski i primorski turistički potencijal via Majina-Brajića-Čeva--Zagarača-Zagrede katunske nahije-Petnjice...? Smiješano najslađe se pije...?

1
4
" "ZBUNJEN,ZBUNJENI.."
21.07.2017. 09:42

...a nasađen-i,...po jevropskim snadardima..u ofsjadu-kak vele Hrvati u "zaleđu"...?

0
1
M Momčilo,Pljevlja
21.07.2017. 09:42

"Zbunjeni", nemoj da zbunjuješ Jola, nije ni njemu lako. Jole je naš čoek. Eto tako kad dođe iz poššete svog prijatelja Laze Lazarevića iz Biograda...malo je drčan.

5
0
Z Zbunjen
21.07.2017. 21:26

Odgovorio bib ti kad bi znao sto si htio da kazes!?

6
0