Abiznis

Održana konferencija o ženskom liderstvu i menadžmentu u Crnoj Gori

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Međunarodna organizacije rada (ILO), u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Direkcijom za razvoj MSP – Ministarstvo ekonomije i Asocijacijom poslovnih žena Crne Gore, organizovali su Konferenciju „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori - Podrška liderstvu i profesionalnom razvoju žena u Crnoj Gori“ koja je danas održana u hotelu Podgorica, u Podgorici.
Održana konferencija o ženskom liderstvu i menadžmentu u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Događaj je organizovan u okviru projekta „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori - Podrška liderstvu i profesionalnom razvoju žena u Crnoj Gori“ koji sprovodi UPCG, a finansira ga ILO. Inače, ovaj projekat UPCG predstavlja dio projekta ILO ”Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu”.

Uvodnim izlaganjima, u okviru svečane ceremonije otvaranja, učesnicima skupa obratili su se: Suzana Radulović, generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), Katarina Crnjanski-Vlajčić, predstavnica Međunarodne organizacije rada (ILO), Nada Drobnjak, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost - Skupština Crne Gore, Vukica Jelić, državna sekretarka - Ministarstva rada i socijalnog staranja, Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Aleksandar Pavićević, direktor Direkcije za razvoj MSP - Ministarstvo ekonomije i Ljubica Kostić-Bukarica, predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore.

U nastavku, u panelu o stanju i perspektivama profesionalnog razvoja žena, izlaganje je održala Marijana Camović, predsjednica Sindikata medija Crne Gore, koja je govorila o participaciji žena u menadžerskim strukturama medija i promjenama koje su se u toj oblasti desile poslednjih godina. Posebnu pažnju prisutnih izazvala su i poslednja dva izlaganja u kojima su predstavljene dobre poslovne prakse kompanija po pitanju podrške ženama menadžerkama i njihovom profesionalnom razvoju – Marjana Drašković, direktor sektora za podršku bankarskim operacijama u Societe Generale Montenegro i Milena Kalezić, direktorica PR Centra.

Predstavnica UPCG Zvezdana Oluić upoznala je prisutne sa rezultatima istraživanja o ženama u menadžmentu kompanija u Crnoj Gori koje je UPCG sprovela u saradnji sa agencijom E3 Consulting, u periodu od 1. do 26. juna 2017. god, na uzorku od 100 preduzeća. Takođe, ona je predstavila i brojne aktivnosti koje će UPCG realizovati do kraja godine, u okviru projekta koji sprovodi sa ILO, u cilju promocije žena menadžerki i podrške njihovom profesionalnom razvoju, kao i pružanja doprinosa budućem djelovanju kompanija u dijelu usvajanja politika i pokretanja inicijativa koje će omogućiti veće učešće žena u različitim strukturama i na najvišim nivoima upravljanja u kompanijama u Crnoj Gori. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
! !?
23.07.2017. 19:45

Vukica Jelić primjer kako ne treba da se vodi firma. Lično pokazala dok je bila u ZZZCG kao direkrorica. Radanici je ne vole, a šteta koja je nanesena zbog neznanja i nestručnosti ogromna kako u finansijskom dijelu tako i svakom pogledu.

0
0