Abiznis

Saradnja poboljšana otvaranjem direktne avio-linije Dubai - Tivat

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je u prvu zvaničnu posjetu ambasadora UAE Abdulsalam Hareb Al Romaithija. Sagovornici su istakli prijateljske odnose između Crne Gore i UAE.
Saradnja poboljšana otvaranjem direktne avio-linije Dubai - Tivat
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador je ukazao da je izuzetna saradnja poboljšana i otvaranjem direktne avio-linije na relaciji Dubai-Tivat, te da uslijed bolje povezanosti očekuje i povećanje broja turista iz UAE u Crnoj Gori.

Ambasada UAE iskazala je namjeru da animira što veći broj investitora iz UAE koji bi bili spremni da plasiraju kapital u našoj državi.

Ministar Nurković istakao je da bi za Crnu Goru bilo veoma značajno da UAE podijele sa nama iskustva iz domena vazdušnog i pomorskog saobraćaja, upravljanja lukama i da u ovim oblastima postoji potencijal za unaprjeđenje bilateralne saradnje.

Ambasada UAE je podržala ovakvu inicijativu, tako da je u narednom periodu realno očekivati čvršće veze Crne Gore i UAE u oblasti saobraćaja, kao i organizovanje posjeta koje bi imale za cilj transfer znanja između država i zaključivanje bilateralnih sporazuma koji bi tretirali pitanje saradnje između dvije države u oblasti saobraćaja i pomorstva.

Portal Analitika