Abiznis

VUJANOVIĆ: Veliki učinak lokalne uprave valorizacija biznis zone Berana

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Beranama, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO Berane povodom Dana Opštine.
VUJANOVIĆ: Veliki učinak lokalne uprave valorizacija biznis zone Berana
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje novinara, po čemu bi Berane mogle da budu primjer ostalim opštinama u Crnoj Gori, Vujanović je odgovorio: 

- Ja bih prije svega građanima i građankama Berana, predsjedniku Skupštine opštine i predsjedniku Opštine, odbornicima, čestitao Dan Berana. Iskazao sam poštovanje prema zaista brojnim i vidljivim uspjesima. Govorio je o tome i predsjednik Opštine. Vidjeli smo u jednom dobrom prikazu, jedna sjajna godina, da su iskorišćeni resursi Berana, da je unaprijeđena komunalna infrastruktura, da je ovu godinu obilježilo otvaranje rekonstruisanog hotela koji je u mnogo čemu bio znak prepoznavanja turističko-ugostiteljskog sadržaja. Gradski hotel koji je bio neophodan i kao šansa da se doprinese u turističko-ugostiteljskom i ukupnom smislu jednom dobrom imidžu Berana. Berane imaju jasnu projekciju svog razvoja. Ja želim da se njihovi planovi ostvare, da zaista kvalitet života u Beranama bude u skladu sa resursima Berana i da se obezbijedi razvoj Berana koji će osigurati da ovdje ljudi kvalitetno žive. Mislim da Berane i ukupno vasojevski kraj zavređuju i obaveza je svih od države do lokalne uprave, svih onih koji su posvećeni razvoju zajedničkim radom, valorizuju te vrijednosti u korist kvaliteta života svih građana Berana - kazao je Vujanović.

On je ostakao da je veliki učinak lokalne uprave valorizacija biznis zone Berana.

- Mogu da kažem da je veliki učinak ove lokalne uprave valorizacija biznis zone Berana, koja bi morala da bude magnet za investitore. Ovdje je obezbijeđen dobar nivo stimulativnih mjera i zaštićena ulaganja. Ja pozivam sve investitore da u taj prostor ulažu. Berane su pokazale da mogu da iskoriste ono što su vrijednosti. Ja sam ubijeđen da ovaj kvalitet ponude u sektoru ekonomije je dobra šansa svih onih koji će da ulažu i zaista promovišem svuda, evo i sa ovog mjesta, potrebu da se ovdje ulaže. Ovdje se može kvalitetno uložiti. Može se obezbijediti dobar profit. Opština i država su osigurali garancije i mislim da nema niti jednog ulaganja koje se ovdje neće isplatiti - zaključio je Vujanović.

Portal Analitika