Politika

Demokrate: Ima li junaka među vama da smije stati iza par neistinitih redaka saopštenja?

Uzalud je, izgleda, pozivati Đukanovića i takmičare u zaštiti njegovog lika i djela da se potpišu ispod onoga što izmudruju, ali ništa – po obrazu ih ne možeš udariti, sve su prilike. Zato, nije lako odgonetnuti koja kukavica ovoga puta stoji iza DPS-a, ako već ne šef lično - navodi se u reagovanju Dženana Kolića, poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore i potpredsjednik Demokratske Crne Gore.
Demokrate: Ima li junaka među vama da smije stati iza par neistinitih redaka saopštenja?
Portal AnalitikaIzvor

''Dug je red potencijalnih „pusti me da prođem“ laktaša, koji bi i ovakve nebuloze na koje odgovaramo napisali samo da zavrijede još koji mjesec na nekoj od funkcija koje su ih zapale samo zato što imaju savitljivu kičmu i što nikad nisu imali svoje ja. Jedino tako mogu da krče put ka vrhu organizovane kriminalne grupe, zvane DPS. Ima li junaka među vama da smije stati iza par neistinitih redaka saopštenja? Hrabri ste jedino kad se krećete, i to ne kroz narod, nego daleko od njega, sa nekoliko prstena obezbjeđenja oko vas. I to pokazuje koliko ste svjesni svojih nedjela prema ovom društvu i ovoj državi'', kazao je Kolić.

On je u svom reagovanju na saopštenje DPS-a uputio nekoliko pitanja.
 
''Koliko ste budžeta, što državnih, što opštinskih, „skratili“ i taj zakinuti dio stavili sebi u džep? Koliko ste stanova u zemlji i inostranstvu od novca građana kupili? Vikendica? Automobila? Jahti? Koliko ste banaka otvorili? Preduzeća? Iza koliko trgovinskih lanaca stojite? Koliko ste ličnih karata prodali? Koliko ste dnevnika sa evidencijama sigurnih glasača potrošili? Koliko je majki crnu vunu prelo zbog vaših crnih trojki? Koliko ste staža zaslužili na „ušnom“ u ANB-u? Koliko ste slobodoumnih novinara pretukli i pokušali da im začepite usta? Koliko ste miliona poreza izbjegli da platite zato što ste dio OKG? Koliko ste momaka, svojevremeno, na Dubrovnik poslali? Koliko ste fabrika zatvorili? A koliko radnika iz njih na ulicu istjerali? A koliko mašina iz njih ukrali i prodali? Koliko ste metara kvadratnih obale „prisvojili“? Iza koliko „kredibilnih investitora“ i „strateških partnera“ stojite? Koliko ste mladih ljudi iz države otjerali? A koliko njih lišili slobode mišljenja i glasa? E, kad odgovorite na ova pitanja, imaćete možda trunku moralnog prava da se oglasite i da vrtite staru ploču koja vam je nekad, nažalost, i prolazila. Odavno više ne prolazi'', ističe Kolić.

Kolić tvrdi da jedino šta je bivši premijer Crne Gore stvarao jeste prljav novac.
 
''I kada ćete, konačno, prestati da tako ružno govorite o Crnoj Gori? A zar postoji nešto ružnije nego reći za nekoga da ga je Milo Đukanović stvarao i branio? Jedino što je Milo stvarao jeste prljavi novac, čije mrvice ste i vi, nepotpisani, pokupili. Ne izjednačavajte Crnu Goru, najljepšu državu na svijetu, nikada više sa vašom organizovanom kriminalnom grupom. Nije Crna Gora „Limenka“, nego vi; nije Crna Gora "bijeli prah", nego vi; nije Crna Gora penzija od 120 eura, nego vi; nije Crna Gora rasprodata obala, nego vi; nije Crna Gora cijele porodice koje se hrane u narodnim kuhinjama, nego vi; nije Crna Gora ubila Duška Jovanovića, nego klima koju ste vi stvorili; nije Crna Gora crn obraz, nego vi; nije Crna Gora mafijaška tvorevina, nego vi'', govori on.
 
Prema njegovim riječima Demokrate već uveliko ''žuljaju'' DPS. 

''Trenutno ste na aparatima u mnogim opštinama. Budva, Kotor i Herceg Novi su vas već „pozdravili“, a uskoro ćete „mahanje“ imati i od Cetinjana, Mojkovčana, Žabljačana, Pljevljaka. U Podgorici nikad niste ni bili pobjednici, da nije kupljenih. Jednopartizmu u Nikšiću je uskoro kraj. I tako dalje, i tako redom, sve do oslobađanja cijele Crne Gore. Bilo kako bilo, da vam ponovimo ono što znamo da najviše volite da čujete i što vam uliva dodatni spokoj: izvrnućemo vas iz svake fotelje iz koje ste u crno zavijali Crnu Goru i njene građane, i vratićete svaki cent koji ste ukrali i odležati svaki dan zatvora koji ste zaslužili'', zaključio je Kolić.

Portal Analitika