Fudbal

Ubjedljivo najveći transfer u istoriji fudbala postaje sve realniji!

Tempirana bomba otkucava, ubjedljivo najveći transfer u istoriji fudbala postaje sve realniji. Nejmar je ovih dana zapalio fudbalske meridijane širom planete. Od rodnog Brazila do Španije i Francuske u kojima se iz sata u sat smjenjuju informacije, spekulacije i vijesti o Nejmarovom prelasku iz Barselone u Pari Sen Žermen.
Ubjedljivo najveći transfer u istoriji fudbala postaje sve realniji!
Portal AnalitikaIzvor

Dok su mediji nagađali i pisali šta se dešava, Barselona je nevješto pokušavala sve da demantuje, a Nejmar je ćutao. Mediji drže pod opsadom trening kamp Katalonaca u Americi, ali niko još nije dobio Nejmarovu izjavu. Konačno, Brazilac se oglasio na društvenim mrežama i samo dolio ulje na vatru koja bukti prethodnih dana.

Sa Instagram profila poslao je dvije poruke.

Prva je fotografija sa ocem kojem iskazuje ljubav. Reklo bi se sasvim normalna stvar da sin voli oca. Ali upravo je otac „prvi osumnjičeni“ u javnosti da insitira na transferu u PSŽ kako bi napunio džepove, kao što je to uradio kada je njegov sin odlazio iz Santosa. I ranije ga je bio glas da je alav i da samo trči za novcem. Sada to opet dolazi do punog izražaja. Neki izvori javljaju da je Nejmar Senior juče bio u Parizu na sastanku sa predstavnicima Pari Sen Žermena. Pored onih 30.000.000 eura po sezoni koje PSŽ nudi Nejmaru, njegovom ocu je obećan bonus od 40.000.000 eura samo za potpis. Isto je bilo i kada je dolazio u Barselonu. Real ga je čekao na ljekarskim pregledima, a Barsa je dala tati 40.000.000 eura i dobila Nejmara.

Drugom fotografijom sa Instagrama, Nejmar je još više probudio sumnje. Na slici je on kako razmišlja uz emotikon koji je u dilemi. Prilično direktna poruka s obzirom da trenutno sve zavisi od njega. Ako Nejmar pošalje zeleno svijetlo Parižanima, oni će lako aktivirati otkupnu klauzulu od 220.000.000 eura. Inače, Marko Verati je sa svog profila „lajkovao“ ovu objavu Nejmara i nagovijestio da će igrati zajedno u Parizu.

A šta se dešava u klubu? Katalonska štampa, odnosno Sport i Mundo Deportivo su ogledalo stanja u Barseloni. Imaju jako dobre izvore u klubu i dovoljno je samo vidjeti naslovnu stranu današnjeg Sporta. Samo jedna riječ dominira uz Nejmarovu sliku: „Opasnost“.

Uprkos demantijim nekih zvaničnika, Sport je iz uprave Barselone nezvanično dobio potvrdu da su trenutne šanse 50:50 da će Nejmar otići ili ostati. Sve zavisi od samog igrača...

U Blaugrani se uzdaju i u finansijski fer-plej. Predsjednik Bertomeu se oglasio i pokušao da smiri navijače.

„Nejmar nije na prodaju. Ima klauzulu koju je skoro nemoguće aktivirati i zato se one i postavljaju u ugovore. Ako je neko aktivira, onda mora da prekrši finansijski fer-plej“, rekao je Bertomeu.

Ali tanka je to nada... Ako je neko trenutno u stanju da zaobiđe sve prepreke finansijskog fer-pleja, to je Naser Al Kelaifi. PSŽ skoro da ništa nije potrošio u prijelaznom roku jer je kupio samo lijevog beka Berčičea, a Dani Alves je došao bez obeštećenja. Još ako budu obavljene neke najavljene prodaje poput Moure, Pastorea, Orijea, Matuduija, Ben Arfe, Krihovjaka... Eto načina da se zaobiđe FFP.

Barsa je jako ljuta i na Danija Alvesa sa kojim se nije rastala na lijep način. Iskusni Brazilac svakodnevno vrši pritisak na zemljaka i velikog prijatelja da mu se prodruži u Barseloni.

Sat otkucava, sve je više otvorenih staza za prelazak Nejmara u PSŽ i najveći transfer u istoriji.

Portal Analitika