Društvo

Još dva pedijatra u podgoričkom Domu zdravlja

U podgoričkom Domu zdravlja nedavno su zaposlena dva nova pedijatra, što je i prvi korak u rješavanju problema deficitarnosti te struke.
Još dva pedijatra u podgoričkom Domu zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

Direktor te zdravstve ustanove, Nebojša Kavarić, najavio je da će uskoro biti primljen još jedan pedijatar, čime će biti ostvaren obećan broj zaposlenih ljekara za djecu.

“Primili smo dva nova pedijatra, tako da nam fali jedan, po onome kako smo obećali, a on će biti primljen ovih dana. Stanje se time dosta popravilo. Takođe, pedijatri koji su bili odsutni, na bolovanju, vratili su se pa na primjer u Bloku V sada imamo šest pedijatara. U domovima zdravlja nema gužvi, tako da se polako primičemo obećanom broju”, rekao je Kavarić Dnevnim novinama.

Domu zdravlja Podgorica ranije je bio upućen izvještaj Ombudsmana, sačinjen na osnovu prijave udruženja Roditelji da ta zdravstvena institucija nije obezbijedila dovoljan broj pedijatara.

“To je tačno, ali zbog objektivnih okolnosti. Dom zdravlja je preduzeo sve šta je Ombudsman naveo u izvještaju prema nama. Ombudsman je obavezao Ministarstvo da preduzme sve korake da omogući Domu zdravlja zapošljavanje dovoljnog broja kadra, a nama da se i dalje trudimo da obezbijedimo optimalan broj zaposlenih za broj stanovnika”, kazao je Kavarić.

Izvori: Mina/Dnevne novine

Portal Analitika