Abiznis

KAP i Sistem tehnik pripremaju zajednički projekat: Proizvodnja malih ingota

Projektna dokumentacija za izgradnju postrojenja za proizvodnju legura - malih aluminijskih ingota težine od sedam do deset kilograma trebalo bi da bude završena u septembru ove godine potvrđeno je Pobjedi iz Kombinata aluminijuma.
KAP i Sistem tehnik pripremaju zajednički projekat: Proizvodnja malih ingota
Portal AnalitikaIzvor

Puštanje opreme u rad i početak proizvodnje je planiran za decembar 2018- saopštili su Pobjedi iz Vlade.

Podsjetimo da su KAP i turska firma Sistem tehnik prije dvije godine ugovorili izgradnju nove fabrike za legure, kapaciteta 30 hiljada tona.

Kompletna investicija bi trebalo da bude vrijedna 5,5 miliona eura.

Prije dvije godine, prilikom dogovaranja ove proizvodnje rečeno je da KAP treba na mjesto sadašnje Fabrike silumina da podigne novi pogon u koji će biti ugrađena nova oprema.

Vlasnik KAP-a Veselin Pejović tada je, podsjetimo, za Pobjedu kazao da je ugovor potpisan i da je počela otplata mjesečnih anuiteta za ugradnju opreme.

Kad fabrika bude završena zaposliće 80 novih radnika - najavio je Pejović u septembru 2015. i ocijenio da je KAP tada imao takav pogon ne bi bio u minusu.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Skywalk
21.07.2017. 10:20

Silumin =Si+Al+Mn Legura koju je proizvodio i KAT u svoje vrijeme Sadrzal Si oko 15%+ 2-4% Mangana Puno skuplja i profitabilnija od T ingota, sirovog Al čistoće od 99.5 do 99.8 % Izuzetna čvrstoca naspram težini. Indzstrila Motora i Avio industrija

5
0
B Božo
21.07.2017. 08:32

A gdje su tri nove fabrike do 2017?Da, proizvodiće male ingote jednog dana, ako u međuvremenu ne zatvori i ovo što sad radi, trebali ste dodat.

4
6