Društvo

Inspektor za vode o otpadu u Limu: Nadležna veterinarska inspekcija

Slučaj pojavljivanja crvene tečnosti i životinjskog otpada u rijeci Lim u nadležnosti je veterinarske inspekcije – rekao je Pobjedi inspektor za vode Dragan Šekularac povodom snimka koji su aktivisti nevladine organizacije Euromost iz Bijelog Polja proslijedili portalu Sjever.
Inspektor za vode o otpadu u Limu: Nadležna veterinarska inspekcija
Portal AnalitikaIzvor

Iz te NVO tvrde da su snimak napravili preksinoć oko 19 sat,i a na njemu se vidi ispuštanje krvi i ostataka životinjskog, živinskog otpada u Lim, pored kompanije ,,Mesopromet-Franca“ u Industrijskoj zoni.

Prijave

Slični snimci, koje su kamerom zabilježili bjelopoljski ribari prošle sedmice, pokazali su velike količine krvi koje su ispuštene u Lim, što je bio povod inspekcijske kontrole, kojom uzrok pojave „crvene tečnosti“ ipak nije utvrđen. 

- Drugi slučaj pojavljivanja crvene tečnosti i životinjskog otpada u Limu u nadležnosti je veterinarske inspekcije. Kada je u pitanju prvo ispuštanje crvene tečnosti u Lim, ja sam razgovarao sa ribolovcima, mještanima i istraživao, međutim, niko nije htio da mi da tačnu informaciju ko je to uradio, tako da sam odlučio da podnesem krivičnu prijavu protiv NN izvršioca, pa ćemo vidjeti koje će mjere preduzeti tužilaštvo – kazao je Šekularac.

Iz Komunalne policije Bijelo Polje i lokalne veterinarske inspekcije, i pored upornog pozivanja redakcija Pobjede nije uspjela da dobije izjave.

Iz NVO Euromost poručuju da su ponovo poslali pozive ekološkom, veterinarskom i inspektoru za vodu da izađu na teren i utvrde počinioca.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: Euromost

Portal Analitika