Politika

Knežević: Ostatak opozicije navija za Katnića

Ostatak opozicije izgleda intenzivno navija za Milivoja Katnića i osuđujući presudu – kazao je za Pobjedu predsjednik Demokratske narodne partije i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević, jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.
Knežević: Ostatak opozicije navija za Katnića
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je, govoreći o narednim potezima političkog djelovanja opozicije, najavio da će DF ponuditi opozicionim partijama za jesen organizovanje serije protesta i kazao da, ukoliko odbiju, „javno će imenovati kočničare opozicione saradnje i povući poteze koji će ih potpuno raskrinkati“.

POBJEDA: Da li će odgađanje suđenja za septembar prolongirati i neke druge dogovore unutar opozicije, odnosno planirane aktivnosti?

KNEŽEVIĆ: Odgađanje glavnog pretresa isključivo je posljedica nezakonitog postupanja specijalnog državnog tužioca, koji je počeo montirani proces protiv mog doskorašnjeg advokata Gorana Rodića, kako bi došao do naše komunikacije koja se odnosila na pripremu moje odbrane. Imajući u vidu da je Milivoje Katnić našu komunikaciju objavio na zvaničnom sajtu Tužilaštva, a prije toga montirane segmente u pojedinim medijima, bio sam prinuđen da opozovem punomoćje Goranu Rodiću i imenujem novog advokata.

Iako mi nije cilj odgađanje pretresa, morao sam poštovati stav mog novog branioca da mu je potrebno vrijeme da se upozna sa 12.000 stranica u predmetu državni udar. Zato ovo odgađanje ne predstavlja nikakvu opstrukciju, niti ima bilo kakvu vezu sa odnosima unutar opozicije. Jer, kao što je mogla da primijeti cjelokupna javnost, ostatak opozicije izgleda intenzivno navija za Milivoja Katnića i osuđujuću presudu.

POBJEDA: Da li Vam, u političkom smislu, odgovara odgađanje suđenja, s obzirom na to da predstoje izbori u Mojkovcu na jesen, a suđenje će biti otvoreno za medije i javnost će imati priliku da Vas čuje direktno?

KNEŽEVIĆ: Početak suđenja u septembru i zakazanih 11 ročišta u tom mjesecu, u stvari ima za cilj da mi budemo onemogućeni da se bavimo redovnim političkim aktivnostima, između ostalog, i pripremama za izbore u Mojkovcu. Glavna strategija režima je da nas u ubrzanom postupku osudi ne bi li onda krenuo i u formalno pravnu zabranu DF-a kao najjačeg opozicionog saveza i protivnika Mila Đukanovića u susret predsjedničkim i lokalnim izborima 2018, jer je svakome jasno da samo DF i njegov kandidat kao nestranačka ličnost, mogu pobijediti Mila Đukanovića. Zato smo mi spremni na bespoštednu političko pravnu borbu i u sudnici i van nje. I uvjeren sam da nas većinska Crna Gora već sad doživljava kao pobjednike u ovom montiranom procesu.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika