Crna hronika

A2A: Angažovali smo Rodića za dva pravna mišljenja, posao sproveden u skladu sa zakonom

U vezi sa tekstom objavljenim u utorak na internet sajtu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, a koji su juče objavili i razni lokalni mediji, kompanija A2A izjavljuje da je poslovni odnos s advokatom Rodićem i njegovim saradnicima imao isključivu svrhu primanja pravnog savjeta i predstavljao standardni klijentsko- advokatski posao, sproveden potpuno u skladu sa propisima Crne Gore, propisima Italije, međunarodnim propisima i okončan u decembru 2016. godine. Stoga, bilo koji drugi navod ili interpretacija, a posebno interpretacija na pomenutom sajtu su apsolutno bez osnova, saopšteno je Portalu Analitika iz italijanske kompanije A2A.
A2A: Angažovali smo Rodića za dva pravna mišljenja, posao sproveden u skladu sa zakonom
Portal AnalitikaIzvor

"U konkretnom, kompanija A2A je angažovala advokatsku kancelariju Rodić kako bi dobila dva pravna mišljenja, a za ovu uslugu firma je advokatu platila naknadu u skladu s tržišnim kriterijumima shodno uloženom vremenu i obimu posla, obavljenog za kompaniju. Kompanija A2A nije nikada primila ilegalne usluge ili ponude, a posebno nije tražila od advokata Rodića da obavlja ilegalne djelatnosti ili da postupa protivno zakonu, kao ni da daje predloge da izvrše neke od ilegalnih aktivnosti. Nasuprot, kompanija je eksplicitno tražila da joj advokat potvrdi da su odabrani postupci i djelatnosti u skladu sa zakonima Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Naglašava se da kompanija A2A zadržava pravo da reaguje pred bilo kojim nadležnim organom, čak i van Crne Gore, kako bi zaštitila svoja prava i reputaciju od neosnovanih tvrdnji koje vrijeđaju njenu čast.

-Kompanija  A2A je isto tako zapanjena i iznenađena zbog načina na koji je ova informacija objavljena- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika