Politika

Bečić: Opravdana nervoza Đukanovića zbog snage Demokrata

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da je, zbog snage njegova partije, opravdana nervoza predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, posebno jer su , kako je naveo, Demokrate postale stručnjaci za izvrtanje kriminalaca iz opštinskih fotelja.
Bečić: Opravdana nervoza Đukanovića zbog snage Demokrata
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je juče u intervjuu Demostatu izjavio je da vlast predvođena DPS-om nikada ne može uvesti Crnu Goru u EU, nakon čega su iz DPS reagovali, navodeći da je Bečić daleko od integracija i Evrope, te da je bio funkcioner SNP-a 2006. godine, kada se ta partija snažno protivila ideji nezavisne Crne Gore.

"Iako je naširoko poznato da je Milo Đukanović politička kukavica koja već decenijama nije prihvatila da izađe na crtu svojim protivnicima u nekom TV duelu, ovoga puta, nakon nepotpisivanja saopštenja DPS-a iza kojeg stoji, a koje vrvi od neistina, može se sa sigurnošću ustvrditi: Đukanović je najveća kukavica među kriminalcima i najveći kriminalac među kukavicama. Šta drugo reći za Svetovog šefa, koji se sakrio kada je trebalo odgovarati, ali ne i kad je trebalo dijeliti. Sakrio se do te mjere, da više ni saopštenje ne smije potpisati. Osim toga što je poznat po tome da mu je reći neistinu kao trepnuti, sada je već postao klasični Pinokio: nije tačno da sam pokrivao bilo kakvu političku funkciju prije referenduma 2006. godine. Sve političke funkcije koje sam obavljao u svojoj karijeri, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, vezane su za političko djelovanje u nezavisnoj Crnoj Gori", saopštio je danas Bečić.

On je naveo da je, za razliku od Đukanovića, 2006. godine kao 18-godišnjak razmišljao kako da sakupi školarinu za studije.

"A ti si i prije i nakon Referenduma (ovdje govorimo o drugom, iako si ti i prvi organizovao, ali sa suprotne pozicije) bio klasični diktator i autokrata koji je državu privatizovao i, potkradajući građane, postao jedan od najbogatijih ljudi u regionu. Koliko god si kapa, lidera i ideologija promijenio, mrtva trka između ta dva perioda se jedino vodi u tome, kad si više ojadio državu i građane zajedno sa tvojom bratijom. To si uvijek činio, kao što i sada pokušavaš, bacajući građanima prašinu u oči pokretanjem tema koje dižu temperaturu i mute razum. Dosta ti je prolazilo, više neće. Zato si i nervozan. I treba da budeš. To je najmanje što si zaslužio", saopštio je Bećić.

On je optužio Đukanovića za nepotizam.

"Budžet bi tebe i tvoju alavost nekako i izdržao, da nisi uspostavio novu kastu koju sačinjavaju članovi tvoje uže i šire porodice, kumova i drugova. Ovi ljudi, na čelu sa tobom, zavijaju Crnu Goru u crno i nema tih izvještaja i nema tih navodnih pohvala sa strane koje mogu ove činjenice pokriti. Jer, kada vidimo zavarivača auspuha kako kupuje pola Crne Gore, vidimo tebe; kada vidimo uvozničke lobije koji uništavaju domaću proizvodnju, vidimo tebe; kada vidimo vjetrenjače, vidimo tebe; kada vidimo banke i limenke, vidimo tebe; kada vidimo milionske jahte i skupocjena auta, vidimo tebe; kada vidimo određene gradonačelnike koji ni sami ne znaju u kojoj zgradi sve imaju stanove, vidimo tebe; kada vidimo da nam bebe umiru u porodilištima, vidimo tebe; kada vidimo da se penzije zamrzavaju 4 godine, pa se onda pred izbore povećaju po 2, 3 eura, vidimo tebe; kada vidimo da Ustavni sud donosi neustavne akte i da DPS i Bošnjačka stranka ukidaju naknade za majke, vidimo tebe; kada vidimo da se mafijaši ubijaju u po bijela dana po crnogorskim ulicama, vidimo tebe; kada vidimo „kredibilne partnere“ koji krčme obalu, znamo da si i ti tu; kada vidimo podatak o preko 40 nerasvijetljenih ubistava, nema greške – i ti si, makar politički i objektivno, odgovoran; kada "Minut, dva" opet bljuje, znamo da si ti otvorio usta", poručio je lider Demokrata.

Bečić je poručio da neće zabovati šta je DPS radio otkako je na vlasti.

"Đukanoviću, s obzirom da si priličan broj građana za nos vukao skoro 30 godina, iznenađuje tvoja neopreznost da misliš da su svi oni doživjeli kolektivnu amneziju. Ja se odlično sjećam kad ste moju majku 2001. godine sa troje maloljetne djece iz zgrade Opštine Podgorica, u kojoj je provela čitav radni vijek, prebacili u mjesnu kancelariju Lijeva Rijeka i Brskut (60km od Podgorice, a zimi se ne može bez pješaka) samo zato što nije htjela da bude u DPS-u. Što misliš – koliko je takvih očeva i majki koji su prolazili golgotu samo zato što su prije htjeli odsjeći ruku nego tebi dati glas i samo zato što nisu imali člansku kartu tvoje organizovane kriminalne grupe? I koliko je kćeri i sinova koji to nikada neće i ne smiju zaboraviti? Za sve to vrijeme, vi ste se sa vašim porodicama kupali u najvećem luksuzu, jer ste džempere zamijenili bahanalijama, kupovali im stanove po svijetu i plaćali najskuplje fakultete, a nerijetko ste im otvarali i fiktivne firme, jer oće, čoče, gospođe i mamini i tatini sinovi da se osjećaju moćnim šeficama i šefovima, pa makar i firmi za pranje para. Malo im što za jednu noć potroše godišnje prihode nas, 95 odsto običnih crnogorskih porodica", istakao je Bečić.

On je još jednom poručio Đukanoviću da Crna Gora sa DPS-om na vlasti neće ući u EU.

"Toliko o tvojim izvještajima. Kod EU nema više gledanja kroz prste, nema ni najmanjeg kompromisa, zato su poglavlja 23 i 24, zatim ekonomske reforme i zaštita životne sredine za tebe i tvoju bratiju nepremostiva prepreka. Ne možete sami na sebe, to je svima jasno. Kada već pominjete diplomatski rječnik međunarodnih partnera koji po vama smatraju da je stanje sjajno u Crnoj Gori, pitajte gospodina Lajčaka za utiske gospođe Mogerini, koja se prije koji mjesec „sa balkanskog puta vratila frustrirana, jer su dvije zemlje pred raspadom, a tri u dubokoj krizi“", naglasio je Bečić.

Kad je već riječ o EU, Bećić je upitao Đukanovića šta mu kažu evropski partneri.

"Da li se i kod njih ne smije naplatiti porez kao što vi oslobađate naplate vaše pajtaše, rođake i kumove? Smijete li da naplatite koncesije i zaustavite koncesionu mafiju? Smijete li da zaustavite građevinsku, šumarsku i katastarsku mafiju? Da li i u EU unapređuju one koji kupuju lične karte? Đukanoviću, jesi li od nekog premijera u državi EU vidio kako čašćava brata 10,5 miliona eura novca građana kao što si ti tvog brAca častio? Da li postoje još neka zemlja u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima? Da li se još negdje daje novac u blizini biračkih mjesta kao podsticaj “slobodno izraženoj volji i demokratiji”?", poručio je Bečić.

Predsjednik Demokrata tvrdi i da je Đukanovićeva nervoza zbog snage Demokrata veoma opravdana.

"Vidio si kako si prošao u Budvi, u Kotoru, u Novom. Kako prolaziš na Cetinju, u Mojkovcu, na Žabljaku i u Pljevljima ovih dana. Vidio si da su Demokrate postale stručnjaci za izvrtanje tvojih kriminalaca iz opštinskih fotelja. Na kraju, zapamti i ti i tvoji puleni: ova država biće uistinu nezavisna, a ne vaša privatna i vratićete sve što je oteto od naroda. Političke kukavice koje ne smiju ni saopštenje potpisati nemaju veze sa pravom Crnom Gorom, jer je Crna Gora uvijek bila oličenje čistine, znanja i istrajnosti. Tako je bilo, tako će ponovo biti. Ti si zato politička prošlost, za dobrobit Crne Gore", zaključio je Bečić.

Portal Analitika

Komentari (28)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
g george wordy
22.07.2017. 19:12

Kroz balkanska bespuca i brisane prostore devedestih, inflaciju, piramidalne pohare , diktaturu Slobe ,embarga, i milosrdnog andjela , Milo Djukanović je proveo Crnu Gru kroz iglene uši....Nije zadatak političara da svoj narod vode u raj već da ga izbave od katastrofa....U raspadu EX-YU , Djukanović nije odabrao ratnu opciju sa JNA jer bi to izazvalo unutrašnje sukobe u Crnoj Gori sa nesagledivim posledicama. Crna Gora sa svojom autohtonom istorijom , tradicijom i kulturom, deleila je sudbinu politike zajedničke države , izbegavajući sukobe do konačne obnove državnosti ( bila je 29 država svijeta). Od skora je 29 -ta članica NATO, na putu je ka EU, sa puno izazova, iskušenja, prepreka,slabosti, nedoumica, zabluda, ali uz punu podršku evropskih partnera kod kojih uživa simpatije, trebalo bi da istarje na svom mukotrpnom putu ka izgradnji demokratskog gradjanskog drustva, a to je proces..

3
0
P Posmatrac
21.07.2017. 12:47

Ova persona da ima muškosti bi se jasno odredila o nekim bitnim događajima iz prošlosti , sadašnjosti i planovima za budućnost. Na primjer nikada nije ništa jasno rekao što misli o : Podgoričkoj skupštini , četničkom pokretu u Crnoj Gori , NATO i EU integracijama, a da odgovor ne izbjegava pričom da će se o tome izjasniti građani, Konkretno što on o tome misli koji je njegov stav. Da li je Budućnost Crne Gore u EU i NATO integracijama ? Njegova priča se zasniva na kritizerstvu svega postojećeg sa akcentom na jednog čovjeka i jednu partiju i to je to. Da jasno odgovori odakle mu toliki keš novac za aktivnosti koje sprovodi i ....

8
0
n neso
21.07.2017. 09:23

vrijeme Becica dolazi. To niko ne moze da spreci. TO JE DIJALEKTIKA . BECIC JE GROMADA I JEDINA NADA ZA SPASENJE OVOG NAPACENOG NARODA.

1
23
M Momčilo,Pljevlja
21.07.2017. 10:20

Neso, ta tvoja grmada bi možda bila dobra da Milu čisti cipele...

16
1
L Lea
21.07.2017. 10:35

Licna mrznja isijava iz svake rijeci ovog samoprozvanog 'pobjednika'. Ovo vulgarno saopstenje govori o njemu samom. 'Magistar'koji, i to sto prozbori, je gramaticki netacno... Neko se stvarno rodi da nosi krunu, a neko da bude mali mis.

10
0
- -
21.07.2017. 11:17

Kojeg naroda, srpskog u Čačku ili Pirotu? Jagodini, Kragujevcu možda? Bijeljini, Trebinju, Banja Luci? Crnogorskog naroda sigurno nije

5
2
- -
21.07.2017. 08:20

Mali velikosrbin Aleksa i njegova velikosrpska šarena laža...Crnogorci, pamet u glavu

20
0
m milica
21.07.2017. 07:58

U Budvi, Kotoru, H Novom....svuda DPS ima većinu kao pojedinačna partija, TI ne, uortačio si se sa onima koji ni ime CRNE GORE ne mogu smislit, što svoj jezik, grb himnu i zastavu mrze...da bi šeo u fotelju...gurnuo te teča koji je vodio paravojsku da uništi Crnu Goru, gurnula te pizma i sujeta, ambicija da budeš veliki, a nemaš snage za to...Finansijer te sa strane puni i ćera da pišeš saopštenja i kucaš na tuđa vrata...lažna nada da možeš na megdan izać za prešednika države....Budvanske mafioze ti zorom pišu saopštenja....DFci ti određuju mjeru poteza na lokalnom nivou...Šedi...šedi...pamtimo i mi oooohhhhoooohhhhoooo

20
0
d danilo s.
21.07.2017. 07:14

# Demahogija Lične uvrede i ismevanje – Ocigledno. Vulgarnost i neodmereno ponašanje – Njegova reakcija je na granici vulgarnosti? Veoma primjetna logoreja i ponavljanje praznih fraza. Becic prosto ne dozvoljava da sagovorniik pisne. “Usisava” sav prostor tako da je svaki razgovor/dijalog prakticno nemoguc. Nikada ne odgovara na pitanja, odnosno, odgovara unaprijed pripremljenim monolozima sa obiljem praznih fraza. Reflektovanje narodnih manira - Populizam mu je “vrlina”. Opsesivan je u kucnim posjetama. Pravi “narodni tribun”? Drastično uprošćavanje – Sve se svodi na par praznih populistickih fraza i laznih obecanja - ponavljanih beskonacno?. Napomena: Ovo su neke metode kojima se demagozi sluze. Dovoljno je da koriste samo neke. Kao sto se vidi g. Becic ih koristi skoro sve. Neke vise neke manje. Takodje, nije on jedini politicar u CG koji se sluzi/koristi demagogijom. Vecina to isto radi. On malo vise od drugih? I uspjesnije - jer je uporan i dosljedan. I agresivan.

18
0
d danilo s.
21.07.2017. 07:01

#1 - Demagogija/je Becica: Okrivljivanje drugih: - “DPS je nesposoban da obezbjedi ulazak u EU”? DPS je za sve kriv. Gornja izjava je ilustracija ovog manira u punoj mjeri. On je pun mrznje. Sijanje straha - U CG sve je crno, a najcrnja je buducnost - ako on ne preuzme vlast? Laganje - On i njegovi sve znaju. Sve mogu. Samo je Beciceva partija spremna za “istorijsku ulogu”. “On je protiv podjela” - a ne podnosi skoro pola CG (DPS). itd.itd... Emotivni diskurs i lični šarm: – Emotivan jeste – cesto precerano? Kakakv je to lider koji ne moze da kontrolise svoje strasti? I mrznju? Sarmantan definitvno nije! Optuživanje protivnika za slabost i nelojalnost – Za sve lose u CG kriv je Milo/DPS. Cak i za losu opoziciju – u cemu ima istine? Milo toliko provocira svojim uspjesima protivnike da prosto -“trse”? I samounistavju se? Obećavanje nemogućeg – Kada on dodje na vlast sve ce procvjetati? ON je “spasitelj” CG. On ce je dici "iz pepela"? Samo on nas moze uvesti u EU.

18
0
J Jednostavno
21.07.2017. 04:29

... Velikosrpski glasovi su presli iz Drazinog Fronta u Demokrate

21
1
В Велимље
21.07.2017. 10:14

Гласање је лична ствар, једнако као и поштење, но се ипак на овијем просторима биљежи коод кога потиче, једнако код Срба, Црногораца и Бошњака. Угазили сте у балегу шовинизма, па рече ли штогод неки Србин а ви му одмах натакнете шубару и кокарду, као да је неко други однио побједу над фашизмом на Балкану без Срби и Руси. Велика је срећа кад у цијелом народу има макар један примјер чојства, Алекса Бечић је сигурно тај и лако га је разликовати од безаконика који удави Црну Гору. И не мора да буде великосрбин јер док има Бањана, а камоли још многих, Црна Гора ће бити Његошева. Његош је велики за цијели свијет, но неће бити за Црну Гору. Може бити да ће вам се та жаба распукнути колико се напучила.

1
17
M Momčilo,Pljevlja
21.07.2017. 10:29

Velimlje, tvoj Beeeečić, može velikom gospodinu Milu, samo da čisti cipele...samo prije toga da se upristoji i da pročita bonton...to bi mu bila prva knjiga poslije bukvara...

17
1
В Велимље
21.07.2017. 10:29

Постоји једна нарочито примитивна врста људи у овим крајевима, на жалост Пљевља су дала пуно таквих примјера, уз дужно поштовање према Пљевљацима којима су људскост, поштење, образовање и васпитање важне и основне особине. И уопште ме не изненађује да тај неартикулисани сој негује патолошку посесивност према "човјеку без својстава". Алекса Бечић је мој онолико колико га његов свјетоназор, који је сада за свако поштовање, препоручује.

2
10
В Велимље
20.07.2017. 23:52

Браво момчино - "од владике и свијех главара, Селим паши отпоздрав на писмо". Но и сам си рекао шта је тај "човјек без својстава". Не може само заклањање иза национализма и тобожње државотворности да га аболира од свих ових непочинстава према грађанима Црне Горе. Чувај се, соколе, јер тренутно бољега у овој држави нисмо видјели, а он је злопамтило и неће се макнути никако другачије без како је и дошао. То, међутим, не значи да не треба бити храбар. А Ти јеси и скидам капу пред Тобом.

3
31
u uffff ... Buducnost ... ma da
21.07.2017. 01:17

Trt Velimlje . Banjsko lukavsto nece proci ! Nijesmo mi katunjani tako naivni .

22
2
В Велимље
21.07.2017. 01:32

Знамо ми, господо Катуњани, колико ви "нијесте наивни". Владика Данило нам даде одријешене руке и награду за сваки потрошени фишек један преко тога кад год вас ухватимо у пљачки. Неки господари су убијали за крађу а неки, Богме, и награђују.

1
14
h hitoo
21.07.2017. 02:29

kapu ili subaru

15
1
P Pg
20.07.2017. 21:44

Posle Petrovica , Krsta Popovica i njegovih vitezova Milo Djukanovic je najznacajnija licnost u novijoj istoriji Crne Gore .Covjek koji je uspijo da povrati drzavu stvorijo veliki broj saveznika Crne Gore i naravno uveo u Nato .U Crnoj Gori niko nema snagu da ga narod slijedi kao Mila .Niste mu ni do koljena a pogotovu .Posrbice u Crnoj Gori se svako malo prestrojavaju sad kad nemaju dje vise iz ocaja idu ka demokratama ,mada i to je pitanje jer su sve bitke protiv Crne Gore izgubili .Pitanje je vise i da li ce izlazit na glasanje kao do sada u velikom broju .Gospodo znate onu staru ako ne mozete da pobijedite pridruzite se .

33
5
g gogii
20.07.2017. 20:57

ovaj covjek je buducnost crne gore,,kamo srece da je vise ovakvih

4
43
u uffff ... Buducnost ... ma da
20.07.2017. 09:48

Mali je seljacic . A takvih smo vec imali i ne trebaju nam novi pipuni . Uce ga stari kadrovi SNP : " Malo crnogorci dok ne dodjes u situaciju da uzmes vlast . A onda Amfija pod ruku pa da ocistimo ovu CG i lagano je pretvorimo u srpsku CG . Jer sa cistim veljesrpstvom ne ide . Moramo se malo hurvati . Ne odgovaraj na direktna pitanja . Pljuj Mila jer je on cilj .. A ne otkrivaj nasu stvarnu namjeru . Ne pominji crkvu , jezik . EU , Rusiju , terorizam . pozare , NATO , drzavu , naciionalnu kulturu , integritet , sopstvenost . Sta te god od toga pitaju ti samo pricaj jedno te isto i ne odgovaraj ni na jedno pitanje . Doci ce nasih 5 minute " , Rekose mentori !

26
0
A Aufff
20.07.2017. 21:33

Neka čoče!

35
3
N Nadmudrivanje
20.07.2017. 20:43

Izgleda da ce Becic nadmudriti mnoge. Pa i DPS

4
45
r rozi
20.07.2017. 20:36

Prije no sto ojacas nauci padeze. Kad si magistrirao kod Lakicevica i ti i on ste te lekcije zaboravili.

40
4
Z Zagor
20.07.2017. 20:08

Auuuu Becicu,sta ce ti ova nervoza i bajka?Dali stojis kad pricas o Djukanovicu?Pominjes da nikada nije izasao na duele?Sta ako te podsjetim kao primjer iz tvoje okoline,ili tacnije tvog mentora i politickog taticu Pedju Bulatovica kad ga je Milo uhvatio u lazi i kad su vodili duel u vezi samostalnosti CG.Pred kamerama mu je sa 2 rijeci dokazao da je lazov.Bilo je tih duela itd.Stvar je u tome Becicu da ti nijesi njegov nivo.Ma nijesi ni nivo onog prodavca na tuskoj pijaci.Vjeruj da ces cuti mnogo mudrosti od tih ljudi.Mozda ces se zapitat kako?bez skole?Iskustvo Becicu,iskustvo i mudrost potkovano sa realnoscu.A ti to nemas,ostao si potrcko,malisa,bez trunke pameti a ni obraza.Porucio bih ti da se prvo sredis sam sa sobom:sta si,kojoj drzavi pripadas,vjeri,zastavi itd.Da skratim,nije dzabe Milo rekao: sjedi djesi....

44
5