Politika

Demokrate nastavile da obilaze pljevaljska domaćinstva

Mladi Demokratske Crne Gore predvođeni liderom stranke Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata i dalje obilaze domaćinstva u Pljevljima. Ovaj put su posjetili domaćinstva u Šumanama, Zekavicama i Vilićima.
Demokrate nastavile da obilaze pljevaljska domaćinstva
Portal AnalitikaIzvor

Mještanka Vilića, gospođa Lućić, u razgovoru sa Bečićem je iskazala zabrinutost zbog činjenice da pljevaljska sela svakim danom napušta sve veći broj mladih, dok uglavom na selu ostaju staračka domaćinstva.

Kako je lokalna vlast zapostavila selo i kako nije imala jasnu strategiju razvoja poljoprivrede u Pljevljima, mlađi ljudi nisu vidjeli budućnost u bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom, te su pošli tražiti bolji život u nekim drugim sredinama. Ovakvo stanje se mora promijeniti, poručuju i Poljoprivreda je velika razvojna šansa Pljevalja, a time i sjevera naše države. Osim toga, Pljevlja su regionalno prepoznata po "pljevaljskom siru" kao kvalitetnom proizvodu, a koliko bi tek prepoznatljivih pljevaljskih proizvoda moglo biti kada bi se više ulagalo u razvoj ove grane privrede – pitaju Demokrate.

Iz te stranke kažu da su prepoznali potencijale pljevaljskih sela i da će raditi na tome da se, uz adekvatne inicijative, „zajednički rad i pregalaštvo stanovnika ove opštine iskoriste u svrhu razvoja poljoprivrede na ovom području, koja će za rezultat imati i unapređenja životnog standarda svih žitelja Pljevalja“.

Portal Analitika