Protokol

Vujanović: Crna Gora pokazala sposobnost ubrzanja evropskih integracija

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu (SACEUR), generala Kertis Skaparoti-a.
Vujanović: Crna Gora pokazala sposobnost ubrzanja evropskih integracija
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je ponovio i naglasio zadovoljstvo da je Crna Gora punopravnim članstvom u NATO-u uputila jasnu poruku da, svojim ukupnim kapacitetima, ima mogućnost brzih integracija čime je, dodatno, pokazala da je sposobna da ubrza i evropske integracije. 

''Članstvo u NATO-u Crna Gora doživljava doprinosom stabilnosti regiona ali i vrijednosti i značaja NATO saveza. Iskazao je uvjerenje da će članstvo u NATO-u afirmisati ukupne razvojne mogućnosti Crne Gore uključujući i prospreritet njene ekonomije'', naveo je Vujanović.

dsc-0013-copy
 
General Kertis Skaparoti se tokom posjete uvjerio da je Vojska Crne Gore ostvarila sve visoke vojne standarde i da postoji njena puna spremnost da afirmiše sve vrijednosti NATO-a koje su u funkciji očuvanja mira i stabilnosti. 

Posebno je naglasio značaj učešća Crne Gore u mirovnim misijama siguran da će  sada, kao članica NATO-a, nastaviti da ostvaruje taj važni zadatak NATO-a.

Portal Analitika