Politika

Marković sa čelnicima opštine Šavnik: Zajedno radimo na valorizaciji potencijala

Opština Šavnik je konsolidovala svoje finansije a predano radi, u saradnji sa Vladom Crne Gore, na brojnim projektima koji treba da poboljšaju kvalitet života građana i obezbijede nova radna mjesta, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Opštine Mijomira Vujačića, predsjednice Skupštine opštine Nadežde Kotlice i potpredsjednika opštine Vlatka Vukovića, organizovanog povodom predstojećeg Dana opštine Šavnik.
Marković sa čelnicima opštine Šavnik: Zajedno radimo na valorizaciji potencijala
Portal AnalitikaIzvor

Čestitajući praznik rukovdstvu opštine i građanima, premijer Marković je istakao da je važno svakodnevno predano raditi na valorizaciji ozbiljnog potencijala na sjeveru države, prije svega u oblasti poljoprivrede, proizvodnje hrane i energetike. Predsjednik je naglasio da je neophodno, kroz poboljšanje sveukupne infrastrukture, stvarati preduslove za razvoj biznisa i ekonomije i na taj način obezbijediti promjene na terenu i benefite za bolji život stanovnika ovog kraja.

Vujačić je istakao da je u prethodnom periodu lokalna vlast realizovala brojne aktivnosti, te da su sada skoncentrisani, prije svega, na projekte zaštite životne sredine, iskorišćavanje vodnih potencijala i drvnih sortimenata od kojih očekuju benefite što kroz naplatu koncesije što kroz nova zapošljavanja. Pozitivnim je ocijenjena i gradnja vjetrenjača kojih na teritoriji ove opštine ima osam.

Prvi čovjek šavničke opštine informisao je i o aktivnostima na izradi biznis zone u Boanu koja bi trebalo da bude podsticaj za dalja ulaganja u opštini. Istakao je važnost rekonstrukcije gradskih saobraćajnica, nastavak radova na projektu izgradnje kanalizacione mreže te saniranje postojeće deponije. Vujačić je rekao da je cilj lokalnog menadžmenta uspostavljanje zaštićenog prirodnog područja park prirode “Dragišnica-Komarnica”, a naveo je i potrebu izgradnje sportske infrastrukture u gradu. 

Predsjednik Marković je kazao da opština može računati na punu podršku Vlade i resornih ministarstava u svim projektima koji su od interesa za građane Šavnika i njihov prosperitet.

 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L L Dabanović
21.07.2017. 15:27

Danas kad se sve sabere sve od obnove crnogorske države svko vidi vaš i DPSa rezultat-da cijelo vrijeme pravite od crnogorske dežave i naroda sprdnju a njihovo ćutanje zloupotrbljavate ka da nemaju obrazovanja više od ćukova i da ne vide da ste im CPC iščupali iz temelja države bez kojih ne bi bilo ni obnove. Vi i vaš DPS je prvo zlo za crnogorski narod i državu-od njega potiču sva odtala zla.Ajd da ste se trudili da jučeranjem jugoslovenstvu prepuštate crnogorski narod i državu razumjelo bi se-svikli i navikli.Ali vi i DPS sve više crnogorski narod i državu prepuštat otrcanom srpstvu od prije šaku vjekova i prelazi svako razumjevanje.Takvi propusti su namjerni a jedino se dešavaju kad narod i država dožive da š njima vladaju profiteri i kriminalci i sluge tuđeg naroda i države.Daj više urazumite se čto činite napaćenom narodu koji kroz najteže vjekove ginuo i gladovao da očuva svoju slobodu i državu.

0
0
b brko
20.07.2017. 21:48

Pa covjece ovi iz DPSa vec 30godina pricaju o valorizaciji sjevera...pa ljudi vala znate li vi koliki je sad covjek ono dijete koje se rodilo u Šavniku kad ste vi na vlast dosli.Nema ih trojice da su ostali tu da zive i da su zasnovali porodicu.Sramota!

4
1
k kiks
21.07.2017. 03:59

brko, NEKA VAM GA Mandić sad popravi...

3
2
3 35308
20.07.2017. 13:50

Ma pravite vi savnicani djecu a VLADA ce ostalo.

5
1
t t
20.07.2017. 17:52

Jeli Šavnik uspio da začepi onu rupu ispred mosta preko Bukovice. Tu je stajala više godina a ja sam u nju sa točkom dva puta upao..............Krov na zgradi bolnice je pojela rđa i nije ga niko ofarbao- itrd. Trebaju li i za ovo danacije i dotacije.

6
0