Crna hronika

Knežević: Mandić i ja smo pod mjerama tajnog nadzora

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) i optuženi u slučaju terorizma Milan Knežević, rekao je da se iz današnjeg izlaganja sutkinje Snežane Mugoše može zaključiti da su on i njegov kolega iz DF-a Andrija Mandić očigledno pod mjerama tajnog nadzora.
Knežević: Mandić i ja smo pod mjerama tajnog nadzora
Portal AnalitikaIzvor

„Ona je danas samo saopštila da se advokati ne nalazi pod mjerama tajnog nadzora, a da smo kolega Mandić i ja očigledno pod mjerama tajnog nadzora sve vrijeme", istakao je on.

Nakon odlaganja suđenja optuženima za pokušaj terorizma za septembar, Knežević je rekao da crnogorska javnost mora da zna da je okrivljenom Mihailu Čađenoviću 14. jula produžen pritvor na još mjesec dana.

„Čitava ta priča da će pritvoreni kada iznesu odbranu biti pušteni da se brane sa slobode je običan medijski režimski spin, jer su oni optuženima već produžili pritvore ostavljajući ih za septembar. Dakle, jasno je da i Tužilaštvo i sud u ovom slučaju koordiniraju ubrzani proces kako bi zbog nekih “viših ciljeva” epilog afere „Državni udar“ mogli da imamo već sredinom oktobra, ili ranije”, istakao je funkcioner Fronta nakon suđenja.

On je rekao da je bio prinuđen da zatraži odlaganje suđenja da bi se njegov advokat Dušan Radosavljević upoznao sa spisima predmeta, s obzirom da je juče stupio na dužnost zato što je advokat Goran Rodić bio prinuđen da se povuče.

Advokat Radosavljević je rekao da branioci samo traže da im se obezbijedi pravo na fer i pošteno suđenje i ništa više od toga. 

Portal Analitika