Crna hronika

Dvojica Cetinjana uhapšena: Osumnjičeni da su prevarili Okov, Kuću hemije…

Crnogorska policija je uhapsila juče Cetinjane V.L. (65) i M.N. (39) dok za njihovim sugrađaninom J.Š. (32) intenzivno traga zbog sumnje da su prevarom oštetili više pravnih lica za najmanje oko 66.000 eura, saopšteno je iz UP.
Dvojica Cetinjana uhapšena: Osumnjičeni da su prevarili Okov, Kuću hemije…
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su, 19.06.2017. godine, su prduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.L. (65) i M.N. (39), oba iz Cetinja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara u produženom trajanju, dok se J.Š. (32) iz Cetinja nalazi u bjekstvu, i za njim se intenzivno traga.  

Osumnjičeni su, sumnja se, ovo krivično djelo počinili na način što su 2017. godine formalno osnovali d.o.o „Bilmor Commerce“ Cetinje bez ikakve imovine i novčanih sredstava, i u vremenskom periodu od januara do jula 2017. godine prevarno poručivali, prisvajali i distribuirali na tzv. sivom tržištu robu od privrednih društava: „Okov”, „Kuća hemije”, „Cabrio”, „Neregelija”, „INA Crna Gora”, „Greenell”, „Čelebić Auto” i „K-Sport”.

Oni su, kako se sumnja, kao odgovorna i ovlašćena lica preduzeća „Bilmor Commerc“, dovodili u zabludi i odražavali u zabludu ova pravna lica, lažno prikazujući i prikrivajući  činjenice, preuzimajući robu od pravnih lica u ime ovog preduzeća sa namjerom da preuzetu robu ne plate dobavljačima i da je po preuzimanju prodaju na ilegalnom tržištu. Oni su, sumnja se, na ovaj način pričinili ukupnu štetu od najmanje 66.000 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo prevara.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta pozivaju i druga privredna društva, koja su eventualno pretrpjela štetu u kontaktu sa prijavljenim licima i preduzećem d.o.o „Bilmor Commerce” Cetinje, da sa pratećom dokumentacijom podnesu prijave službenicima Odsjeka.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.