Društvo

RTCG se oprostila od Brajkovića i Sekulića

Zaposleni u Radio Televiziji Crne Gore oprostili su se od kolega – novinara Božidara Brajkovića i snimatelja Igora Sekulića, koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dromira, na putu Podgorica – Kolašin.
RTCG se oprostila od Brajkovića i Sekulića
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Savjeta RTCG, Vladimir Pavićević, na komemoraciji je kazao da je teško ovih julskih dana shvatiti da su se tako iznenada ugasili životi dragih kolega Boža Brajkovića i Igora Sekulića.

“Vi koji ste ih dobro poznavali kroz svakodnevne kontakte, razgovore, rad na terenu, u redakciji, montaži, studiju, znate sve o njima. Mi koji smo gledali ono što su radili, osjećamo da su bili baš onakvi kao na ekranu i iza objektiva – plemeniti, posvećeni, dragi ljudi. Na vijesti o tragičnoj smrti Boža Brajkovića, svi su pomislili na čovjeka koji je skoro dvije decenije bilježio priče o selu i poljoprivredi, o vrijednim ljudima koji žive i rade širom Crne Gore i koji je tako godinama postao i ostao prijatelj pregaoca i hranitelja”, kazao je Pavićević.

Godinama je emisija koju je radio sa kolegama, dodaje Pavićević, bila najpopularniji proizvod RTCG-a.

“Naš ponos, a Božova lična, profesionalna karta. I zato ne čude naslovi na brojnim portalima, ‘Poginuo čuveni voditelj ‘Agrosaznanja”. Jeste, otišao je čovjek koji je pravio o drugima, a svojom skromnošću i nenametljivošću na najbolji način isticao iskonsku dobrotu i vrline manje urbane Crne Gore. Boža su veličale njegove priče i ljudi koji su mu vjerovali. I za svoje pregalaštvo i za svoja djela, dobio je niz priznanja i pohvala”, dodao je Pavićević.

RTCG je ostala, nastavlja Pavićević, i bez Igora Sekulića.

rtcg1

“Našom medijskom kućom, Podgoricom, nevjerica. Igor je bio jedan od najkreativnijih snimatelja pred kojim je bilo još kilometara nedovršenih traka. I mlad i dovoljno iskusan za velike kadrove. Skoro da nema mjesta u Crnoj Gori koji njegov objektiv nije zabilježio. Malo je TV prenosa sa različitih događaja bez njegovog potpisa pa je i malo riječi koje mogu da opišu njegov profesionalni lik i žal za rano prekinutom karijerom”, rekao je Pavićević.

Izgubili smo ljude, ističe Pavićević, koji su svojim radom ostavili neizbrisiv pečat na RTCG.

“Teško je naći danas utjehu, vama koji ste ostali bez kolega i prijatelja, a posebno porodicama koje su ostale bez odanih sinova, očeva, supružnika, braće, istinoljubivih i pravednih ljudi”, zaključio je Pavićević.

Izvor i foto: Portal RTCG

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
b borislav radovic
20.07.2017. 11:32

otisli su obicni veliki ljudi..neka im je vjecna slava ...porodica neka pokusa da nadje malo utjehe.... jer su njihovi najmiliji ostavili neizbrisiv trag u crnogorskom drustvu i svojim likom i djelom bili uvijek rado vidjeni u svakom domu,

11
0