Društvo

Uručene nagrade prijestonice Cetinje dobitnicima “Luče”

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović dodijelio je sinoć, na svečanosti ispred Plavog dvora, nagrade gradske uprave ovogodišnjim dobitnicima priznanja „Luča“.
Uručene nagrade prijestonice Cetinje dobitnicima “Luče”
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanosti, kojoj su prisustvovali brojni posjetioci, Prijestonica Cetinje nagradila je 31 učenika iz osnovnih i srednjih škola sa Cetinja.

Gradonačelnik Bogdanović je čestitajući dobitnicima na priznanjima kazao da gradska uprava vrednuje rad i uspjeh onih koji su budućnost, koji su diplomom „Luča“ krunisali prethodni period školovanja i time na najbolji način poslali poruku da na Cetinju stasavaju generacije na koje treba računati.

- Ovog puta pred nama je 31 dobitnik priznanja, koji svojim priznanjima ne govore samo o sebi i o svojim porodicama. Oni govore i o obrazovnim institucijama iz kojih kreću ka novim obavezama, ali i o svom gradu – jer, ova nam brojka govori da je Cetinje i dalje grad znanja, darovitih mladih ljudi, čija istrajnost na putu edukacije svima treba da posluži na ponos – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

On je dobitnicima poželio da, svako na svom putu, bilo na studijama ili u srednjem obrazovanju nastave na isti način.

- Na tom ste putu do sada pravili prave korake, a uvjeren u vaše dobre navike, disciplinu, a prije svega želju za znanjem i uspjehom, siguran sam kako će tako biti i ubuduće. Jer, bez vašeg angažmana i rada, nad sjutrašnjicom ovog podneblja stajao bi upitnik. Ovako nam, međutim, dajete razlog za vjeru kako budućnost Cetinja i Crne Gore počiva na uzornoj, znanjem vođenoj omladini, što je ujedno i razlog za zadovoljstvo. Zato, na putu koji ste odabrali, uz ponos onih koji vas prate, uz podršku koju ćete uvijek imati u svojim porodicama, u svojim školama i od svog grada, stoji i velika odgovornost – a ja sam uvjeren da ste vi kadri da je iznesete na pravi način. U tom pogledu, ovaj grad vama će biti čvrsto posvećen – i u njemu ćete uvijek moći da nađete podršku u svojim budućim izazovima – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Ispred ovogodišnjih dobitnika „Luče“, prisutnima se obratila maturantkinja Srednje likovne škole „Petar Lubarda“, Daria Tošić.

Dobitnici priznanja „Luča“ su: Petar Kavaja, Kristina Krivokapić, Milica Vicković, Nađa Špadijer, Katarina Perović, Ivona Mirković, David Vuković, Mihailo Novaković, Iva Radoman, Danilo Ivanović (OŠ „Njegoš“), Vladan Kaluđerović, Milica Lipovina, Andrijana Nikolić, Zorica Pavićević, Petar Pravilović, Nikola Ristić, Anastasija Šovran, Žaklina Vučinić (OŠ „Lovćenski partizanski odred“), Milena Marković, Sara Vukotić, Irena Mudreša, Jovana Vujović, Nikoleta Ćetković, Anđela Vukčević, Maša Ražnatović, Milica Martinović, Dejan Martinović, Darija Perović (Gimnazija), Daria Tošić, Jovan Marović (SLŠ „Petar Lubarda) i Žana Pejaković (Srednja stručna škola).

Portal Analitika