Fudbal

Mladost brani gol prednosti protiv Šturma: Motiv ruši sve prepreke!

Gotovo na početku sezone Mladost igra meč koji može na najbolji način obilježiti tu sezonu.
Mladost brani gol prednosti protiv Šturma: Motiv ruši sve prepreke!
Portal AnalitikaIzvor

U 90 (ili više) minuta večerašnjeg revanša protiv Šturma ,,romantičari“ mogu da krunišu sjajan posao koji su odradili prije sedam dana u Gracu, gdje su došli do pobjede (1:0). Ipak, do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i dvomeča sa Fenerbahčeom dijeli ih još dosta posla, teško da će Šturm odustati od svog cilja, a to je plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

Ništa nije gotovo Trener Dejan Vukićević, kao ni njegovi igrači, prethodnih dana nijesu ni pomenuli da su trijumfom u Austriji završili bar dio posla.

- Odmah nakon prve utakmice rekao sam da nijesmo ni korak bliže tre- ćem kolu i sad tako mislim. Zaista, znamo da igramo protiv veoma ozbiljnog tima, koji je u prvu utakmicu vjerovatno ušao računajući da su bolji od nas, pa su se tako ponašali. Međutim, taj rani gol je uslovio da utakmica dobije tok koji je nama odgovarao i napravili smo sjajan rezultat. Ali, taj rezultat moramo potvrditi u revanšu. Imamo pravo na optimizam, iz više razloga. Prvo što smo u direktnom duelu sa objektivno boljim protivnikom pokazali da možemo sa njima da igramo, imamo dobar rezultat iz prve utakmice, igramo na domaćem terenu i računam da će ona koncentraciju u odbrani, koju smo imali tamo, i ovog puta biti na istom nivou, ako ne i boljem - kazao je Vukićević.

Prije četiri godine, Mladost je u Podgoricu ,,dovela“ Sevilju, sada ima priliku da u glavnom gradu igra protiv Fenerbahčea.

- Nadam se da ćemo Podgorici i crnogorskoj javnosti priuštiti još jednu lijepu fudbalsku predstavu. Zašto da ne očekujemo da igramo u trećem kolu, da još jednom napravimo spektakl u Podgorici. Ovo su dani fudbala u glavnom gradu, računajući utakmicu Budućnost - Partizan, nadam se da će publika znati da odgovori onome što smo uradili. Nadam se da će biti uz nas, da neće biti nestrpljiva, da neće negodovati ako se u datom momentu odlučimo da branimo prednost jer će nas Šturm vjerovatno na to natjerati - kazao je Vukićević.

Arena

Portal Analitika