Društvo

Luštica: Najkritičnije na vrhu Zabrđa, prema Mendegajama

Nije jednostavno odrediti na Luštici mjesta gdje izbija požar, a ni predvidjeti gdje će okrenuti vatra, pa je Zoran Bogetić, komandir odjeljenja DVD Krtoli kazao da selo Mrkovi nije ugroženo, jer je vatra prilično visoko prema Obosniku.
Luštica: Najkritičnije na vrhu Zabrđa, prema Mendegajama
Portal AnalitikaIzvor

- Najkritičnije je na vrhu Zabrđa, gdje su Mendegaje, tu su kuće i strašno je. Tamo sada u velikoj akciji hercegnovski vatrogasci - potvrdio je predsjednik DVD Krtoli, Stefan Kostić, koji se čuo sa načelnikom Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatkom Ćirovićem.

U Zabrđu su spasene dvije crkve gdje se danas ponovo aktivirao požar. Još je isključena struja - glavni dalekovod za Krtole i Lušticu - zbog gašenja.

Kako je rekao Kostić, u Krtolima „izbija“ vatra još prema Solilima. S dobrovoljcima Krtola su Rožajci, Beranci i Pljevljaci. Pomogli su na Zabrđu, ali i na drugom kraju ka selau Mardari kako vatra ne bi krenula prema budućem naselju Luštica Bay. Cijelu noć se branio taj dio sa vojskom i dobrovoljcima. On je potvrdio da su sinoć u posljednjem minutu vazdušnim bombama spaseni i vojnici, ali i repetitori na Obosniku.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika