NATO

Stoltenberg: Pomoć Crnoj Gori demonstrira da smo snažna podrška saveznicima

Pozdravljam potez saveznika i partnera NATO-a koji su izašli u susret i pomogli Crnoj Gori u borbi protiv katastrofalnih požara, kazao je generalni sektretar NATO-a Jens Stoltenberg.
Stoltenberg: Pomoć Crnoj Gori demonstrira da smo snažna podrška saveznicima
Portal AnalitikaIzvor

- Crna Gora, naš najnoviji saveznik, pridružila se NATO porodici prije manje od mjesec. Naš brzi odgovor demonstrira da smo snažna podrška našim saveznicima. To je pravi primjer euroatlantske solidarnosti - precizirao je on.

U saopštenju NATO-a ističe se da su saveznici i partneri Euroatlatske alijanse obezbijedili su avione i helikoptere kako bi pomogli Crnoj Gori u borbi protiv požara na poluostrvu Luštica.

- Crna Gora zatražila je u ponedjeljak zatražila pomoć od Euroatlantskog koordinacionog centra za katastrofe - EADRCC, i taj zahtjev je odmah proslijeđen NATO saveznicima i partnerima. Ukrajinski protivpožarni avion Antonov 32P od utorka se već nalazi u Crnoj Gori, a dva helikoptera - koje su obezbijedili Bugarska i Švajcarska - stigla su u Crnu Goru u srijedu. Još dva protivpožarna aviona stići će iz Izraela narednih dana - precizirali su u NATO-u.

Portal Analitika