Fudbal

Čelsi se dogovorio sa Realom: Stiže napadač najskuplji u istoriji kluba!

Posljednje vijesti sa Ostrva glase da je Čelsi danas završio transfer Morate za 75.000.000 funti, što je blizu sume od 85.000.000 eura! Time je izjednačio rekord koji je ovog ljeta postavio transfer Romelua Lukakua od 75.000.000 funti u Mančester Junajted. Doduše, bez Lukakuovih bonusa i uračunate vrijednosti Vejna Runija u suprotnom pravcu.
Čelsi se dogovorio sa Realom: Stiže napadač najskuplji u istoriji kluba!
Portal AnalitikaIzvor

Naravno, Morata je najskuplji igrač u istoriji kluba sa Stamford Bridža. Do sada je rekord držao transfer Fernanda Toresa koji je došao iz Liverpula za 58.500.000 eura. Ovo je ujedno i najskuplja prodaja u istoriji Reala. Procjenjuje se da Madriđani neće dovoditi zamjenu jer bi šansu kao džoker s klupe mogao da dobije mladi Borha Majoral.

Nakon što je Antonio Konte sinoć potpisao novi ugovor sa Plavcima, bilo je jasno da se sprema nešto veliko i da mu je obećano veliko pojačanje. Dva kluba su jutros počeli pregovore i uspješno ih završili u poslijepodnevnim časovima. Dokumenti su već potpisani i čeka se da Morata prođe ljekarske preglede i da završi transfer. Napustiće Realov kamp u Americi i krenuti put Londona gdje će obaviti sve potrebne testove i potom se priključiti Plavcima na dalekoistočnoj turneji.

Real je na početku pregovora tražio 90.000.000 eura za Španca zbog čega je i propao transfer u Mančester Junajted. Kada je vidio da ni Milan ne želi da plati pomenutu sumu, Real je pristao na mali popust i prodao Moratu u Čelsi. Konte je konačno dobio napadača koji će zamijeniti Dijega Kostu i riješio najveće pitanje ovog prijelaznog roka u Čelsiju.

Morata je odavno bio Konteova velika želja, htio ga je i prošlog ljeta. Još dok je bio trener Juventusa, Konte je tražio Moratu i uspio je da završi njegov transfer iz Reala. Međutim, nisu stigli da započnu saradnju jer je četiri dana prije Moratinog potpisa, Konte podnio ostavku u Torinu. Španac je došao 19. jula 2014. godine u Juve. Sudbina je htjela da 19. jula tri godine kasnije ipak padne u šake Antonija Kontea. Ovog puta u Čelsiju.

Španac će zamijeniti Dijega Kostu kojeg je Konte precrtao. Dovođenjem Morate, Čelsi je završio dobar dio posla u prijelaznom roku. Prethodno su doveli Ridigera u štopersku liniju i Bakajoka koji je istisnuo Matića. Očekuje se još da šampion Engleske kupi dvojicu bekova.

Portal Analitika