Društvo

VDT odbio zahtjev odbrane za izuzeće Katnića

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković odbio je izuzeće Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca iz specijalnog tužilaštva, kako je to tražio advokat optuženih.
VDT odbio zahtjev odbrane za izuzeće Katnića
Portal AnalitikaIzvor

- VDT Ivica Stanković donio je rješenje kojim se odbija kao neosnovano zahtjev za izuzeće Glavnog specijalnog tužioca i postupajućeg specijalnog tužioca u postuku koji se vodi zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju. VDT odbacio je zahtjev za izuzeće drugih specijalnih tužilaca u Specijalnom tužilaštvu jer ne postupaju u konkretnom predmetu. Protiv ovog rješenja nije dozvoljena posebna žalba - navodi se u saopštenju iz VDT-a dostavljenom Portalu Analitika.

Podsjećamo, u Višem sudu u Podgorici danas je počelo suđenje liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju.

Nakon manje od deset minuta, suđenje je odmah odgođeno, pošto je advokat optuženih Miroje Jovanović je zatražio hitnu odluku o izuzeću SDT Katnića i svih tužilaca iz specijalnog tužilaštva, zbog kako je naveo "jučerašnje objave razgovora advokata Gorana Rodića i njegovih klijenata".

Prvobitno je najavljeno da će suđenje biti nastavljeno sjutra, takođe od 9 časova.

Portal Analitika