Društvo

Aktivni požari u šest opština, nema opasnosti po ljude i objekte

Stanje požara na tereitoriji Crne Gore u 18 časova, prema podacijma Vlade, precizira da su aktivni požari u podgoričkoj, danilovgradskoj, cetinjskoj, kotorskoj, tivatskoj i hercegnovskoj opštini.
Aktivni požari u šest opština, nema opasnosti po ljude i objekte
Portal AnalitikaIzvor

Opština Podgorica: Aktivni su požari u Piperima, Kopilju, Seocama i Gornjim Mrkama.

Opština Danilovgrad: Aktivni požari su u Bandićima do Donjih Zagarača, Kupinovo i u Gornjim Zagaračima, ali nema opasnosti po imanja i ljude.

Opština Cetinje: Aktivni požari su u Lastvi Čevskoj i na Markovini i približavaju se objektima, a na Carevom Lazu je stavljen pod kontrolu i nema ugroženih objekata i lica.

Opština Kotor: Aktivan požar u mjestu Grabovac.

Opštine Tivat i Herceg Novi: Aktivni požari su Solila, Topliš, Grabovac, Zabrđe, Đuraševići, „Plavi horizonti“, Malta, Konjevići i Ravni vrh.

Opština Ulcinj, Opština Bar i Opština Budva: Nema aktivnih požara

Iz Vlade podsjećaju da je ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8.000 litara vode sinoć sletio na aerodrom u Tivtu u 20:37, te da je angažovan u ranim jutarnjim časovima na gašenju požara.

Švajcarski višenamjenski helikopter „Super puma“, čiji kapacitet je 2.000 litara vode, stigao na tivatski aerodrom u 12 i 30 časova i sat i po kasnije upućen u akciju gašenja na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U 15:00 časova na aerodromu u podgorici stigao ž

Tim iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2.000 litara vode stigao je na podgorički aerodrom u 15 časova i angažovan je na gašenju požara u mjestima Piperi i Kopilje.

U najavi su još dva protivpožarna aviona - „Air Tractor“ kapaciteta 3.000 litara vode iz Izraela koji bi bili operativni od sjutra.

Portal Analitika