Društvo

TO Mojkovac: Nema malverzacija oko raspodjele novca za stanove zaposlenih u opštini

Posljednjih nekoliko dana javnost Mojkovca je neistinito informisana o navodnim malverzacijama oko raspodjele sredstava za rješavanje stambenih problema zaposlenih u opštini i LTO Mojkovac. LTO Mojkovac je posebno pravno lice koje nikada nije koristilo sredstva u iznosu od 5.000€ za koje je na poslednjoj sjednici SO Mojkovac donesen Pravilnik o načinu njihove raspodjele. To je veoma lako provjeriti jer ta sredstva nisu još ni raspodijeljena i ona se odnose isključivo na službenike i namještenike zaposlene u opštini Mojkovac, a ne u LTO Mojkovac, saopšteno je u regovanju Turističke organizacije Mojkovca na optužbe Ivana Ašanina (URA).
TO Mojkovac: Nema malverzacija oko raspodjele novca za stanove zaposlenih u opštini
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ističe, LTO Mojkovac ima svoja interna akta na osnovu kojih se regulišu ta pitanja za zaposlene u svojoj Stručnoj službi (Pravilnik o kriterijumina i načinu dodjele finansijske pomoći iz budžeta Turističke organizacije zaposlenima u Turističkoj organizaciji Mojkovac, prilikom rješavanja pitanja stambenih problema po zahtjevu zaposlenih u Turističkoj organizaciji Mojkovac br.01-195), koje je usvojio organ upravljanja nadležan za tu oblast.

-Predsjednik Opštine, koji je u skladu sa Zakonom o turističkim organizacijama i predsjednik Izvršnog odbora i Skupštine Turističke organizacije ne potpisuje „Rješenja o isplati novčanih sredstava“ već samo potpisuje Odluke koje je predhodno usvojio Izvršni odbor ili Skupština LTO.  Toliko bi valjda trebalo da zna Predsjednik pokreta URA i odbornik u lokalnom parlamentu. No ne čudi nas njegovo neznanje jer je svojevremeno kao starješina Agencije za investicije potpisivao rješenja o registraciji turističkih agencija iako je to nadležnost  resornog Ministarstva- navodi se u reagovanju i podvlači da  zaposleni u Stručnoj sluzbi Turističke organizacije Mojkovac ostvaruju svoja prava, pa i ovo kada je u pitanju rješavanje stambenih problema, u skladu sa Zakonom, Statutom LTO i Pravilnikom koje su donijeli organi upravljanja i rukovođenja, a iz sredstava koja su predviđena finansijskim planom za tekuću godinu. 

-Valjda zaposleni u LTO Mojkovac smiju koristiti prava kao i zaposleni u lokalnoj upravi. Postavlja se pitanje da li su aktuelni odbornici pokreta URA koristili sredstva za rješavanje stambenih problema, u kom iznosu i po koji put. Mnogo više  i brojnije od nas, ali o tome ne pišu u svojim saopštenjima. Sredstva predviđena Pravilnikom o kriterijumina i načinu dodjele finansijske pomoći iz budžeta Turističke organizacije zaposlenima u Turističkoj organizaciji Mojkovac, prilikom rješavanja pitanja stambenih problema po zahtjevu zaposlenih u Turističkoj organizaciji Mojkovac br.01-195, nisu u potpunosti isplaćena i namjenski se koriste, a gospodi iz URE bi bolje bilo da se batale prazne političke priče jer ne vole Mojkovac više od nas. Koliko ga vole najbolje govori činjenica da su se prvo ekspresno dvostruko stambeno obezbijedili u Rogamima u Podgorici, pa se onda povratili u Mojkovac nadajući se visokim funkcijama. Nada poslednja umire- stoji u reagovanju.

 Na kraju obavještavaju javnost da se ubuduće neće upuštati u dnevno politička prepucavanja koja imaju za cilj jeftine političke poene uoči lokalnih izbora, "već ćemo nadležnim organima dostaviti na uvid sva postupanja i akte organa rukovođenja i upravljanja LTO Mojkovac, a svoja prava ćemo potom štititi na nadležnim sudskim adresama".

Portal Analitika