Zanimljivosti

Hrana koja smanjuje želju za cigaratema

Jedna studija je dokazala da je uzimanje ribljih ulja u obliku omega-3 masnih kisjelina snažan saveznik u borbi protiv pušenja.
Hrana koja smanjuje želju za cigaratema
Portal AnalitikaIzvor

Naime, studija Univerziteta Haifa u Izraelu dokazala je da su pušači koji su konzumirali veće količine omega-3 masnih kisjelina pušili manje u prosjeku 10 odsto manje, a oni koji su u potpunosti prestali nisu ni osjećali potrebu za cigaretama. 

Nadostatak omega-3 masnih kisjelina je inače čest kod pušača, a od oštećuje moždane ćelije i vezu između nerava u dijelu mozga koji je zadužen za kontrolisanje želje. Upravo to objašnjava činjenicu da nadoknađivanje omega-3 masnih kisjelina dovodi i do manje želje za cigaretama. 

Stoga se preporučuje da se jede više hrane koja sadrži omega-3 masne kisjeline: losos, skuša, sardine, orašasti plodovi, sjemenke suncokreta i maslinovo ulje.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.