Fudbal

Zvanično: Nova pravila u Ligi šampiona, mečevi u novim terminima!

Novi format Lige šampiona zaživjeće od sljedećeg ljeta, to je rezultat kompromisa između UEFA i velikih klubova, odnosno vodećih fudbalskih nacija, ali i pokušaj da se spriječi stvaranje evropske Superlige.
Zvanično: Nova pravila u Ligi šampiona, mečevi u novim terminima!
Portal AnalitikaIzvor

Naime, oni najbogatiji su izboksovali da timovi iz Engleske, Italije, Španije i Njemačke dobiju po mjesto više, bez obzira na rezultat, od ove godine, prva četiri iz pomenutih liga idu direktno.

Dakle, nema ljetnjih kvalifikacija, nema potencijalnih iznenađenja, cilj je da oni najbolji i medijski najatraktivniji budu prisutni.

Čak se razmatrala i specijalna pozivnica za one koji ne uspiju da se kvalifikuju, ali to je odbijeno do 2021. kada će važiti ovaj format.

Ali, postoji još jedna novina, a to je vrijeme igranja utakmica.

Mijenjaju se termini, ostaju utorak i srijeda, ali radi bolje pokrivenosti i većeg novca od TV prava, mečevi će počinjati od 19 i 21 čas, i to dvije utakmice u ovom prvom terminu, ostalih šest biće igrano od 21, umjesto 20:45 kao do sada.

Jasno je i da će put kroz kvalifikacije biti teži, jer jednostavno UEFA želi više atraktivnijih mečeva u prvoj fazi, ali i manje "padobranaca" koji će služiti kao vreća za udaranje.

Što se tiče finala 2019. dva su kandidata, Madrid i Baku, s tim što Azerbejdžanci konkurišu i za domaćina finala LE.

Portal Analitika