Crna hronika

Osumnjičeni da su ošetitili budžet za oko 344.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva fizička i jednog pravnog lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba ovlašćenja u privredi.
Osumnjičeni da su ošetitili budžet za oko 344.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su, 18.07.2017. godine, podnijeli krivičnu prijavu protiv I.P. (43) iz Bosne i Hercegovine, B.B. (34) iz Republike Kosovo i protiv pravnog lica d.o.o „MONTER.ING“ iz Bara.

Ova lica su, kako se sumnja, počinila krivična djela na način što su kao odgovorna lica u pravnom licu „MONTER.ING“, sa namjerom izbjegavanja plaćanja poreza i pripadajućih poreskih dažbina, neopravdanim i nedokumentovanim podizanjem novca sa žiro računa prikrili ostvarene prihode u  vremenskom periodu 2015 -  2017. godina, odnosno prilive novčanih sredstava na žiro račun preduzeća "MONTER.ING" d.o.o.

Osumnjičeni su u tom smislu, sumnja se, prikrili relevantne činjenice koje su bitne za utvrđivanje poreskih obaveza, čime su pribavili sebi korist na način što su, suprotno pravilima finansijsko knjigovođstvene evidencije i privrednog poslovanja, prikrili i nezakonito prisvojili imovinsku korist.

Oni su na ovaj način nanijeli štetu Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 343.477,70 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Barku koji je naložio da se protiv ovih lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.