Politika

BEČIĆ: DPS ne može uvesti Crnu Goru u EU

Lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je da vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) "nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU)".
BEČIĆ: DPS ne može uvesti Crnu Goru u EU
Portal AnalitikaIzvor

"Nema dileme da sadašnja vladajuća garnitura nikada ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, sprovesti ekonomske reforme i postići tražene rezultate na polju zaštite životne sredine, prosto iz razloga zato što ne mogu da krenu sami na sebe. Za njih je to nepremostiva prepreka i oni nikada Crnu Goru ne mogu uvesti u EU", rekao je Bečić u intervjuu Demostatu.

Bečić je istakao da se Demokrate snažno zalažu za evropske integracije i da jedino sa novim, čistim i stručnim pojedincima, koji će obezbijediti snagu i nezavisnost institucija, Crna Gora može naprijed na evropskom putu.

"Taj istorijski zadatak su Demokrate spremne da ispune i zato nemam dilemu da ćemo biti predvodnici vlasti koja će postići zapažene rezultate, napraviti ključne korake naprijed i omogućiti da Crna Gora bude članica EU", naveo je Bečić.

Lider Demokrata je rekao da na izborima sljedeće godine očekuje pobjedu i da je DPS partija prošlosti, a Demokrate "tim budućnosti".

Upitan o stavu Demokrata o pitanju Srba u Crnoj Gori, Bečić je odgovorio da su u našoj zemlji "ugroženi svi građani koji ne kradu, misle svojom glavom i hoće da žive od svog rada, bez obzira na nacionalnu pripadnost".

Povodom nedavnog ulaska Crne Gore u NATO, Bečić je podsjetio da su se Demokrate zalagale da odluku o tome donesu građani kao nosioci suvereniteta na referendumu. (Beta)

Portal Analitika