Društvo

Bošković i Jokić obišli lokalitete ugrožene požarima

Ministar odbrane mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general potpukovnik Ljubiša Jokić, obišli su lokalite ugrožene požarima u primorskom regionu.
Bošković i Jokić obišli  lokalitete ugrožene požarima
Portal AnalitikaIzvor

Tokom obilska Obosnika  ministar Bošković i general Jokić razgovarali su sa pripadnicima VCG koji su angažovani na sanaciji požara, i uvjerili se da je Vojska učinila i više nego što su njihove i ljudske i profesionalne mogućnosti.

Tome svjedoči  da su stariji vodnik prve klase Dosković Miroslav, stariji vodnik Nišavič Rade i stariji vodnik Rovčanin Darko već pet dana neprekidno, danonoćno, angažovani na gašenju požara u opštini Tivat.

Ministar Bošković je pohvalio napore, posvećenost i požrtvovanost, kako ovih tako i ostalih vojnika  i istakao da je Vojska Crne Gore još jednom pokazala spremnost da odgovori svim izazovima i zadacima koji se od nje očekuju.

Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvuje  u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada Podgorice.

Portal Analitika