Kultura

Kasalica sa filmom "Soa" ponovo na Sarajevo Film Festivalu

Novi kratki igrani film Dušana Kasalice „Soa“ imaće svjetsku premijeru u okviru oficijelne selekcije za kratkometražni film prestižnog Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta, rečeno je Portalu Analitika iz produkcije filma.
Kasalica sa filmom "Soa" ponovo na Sarajevo Film Festivalu
Portal AnalitikaIzvor

U sinopsisu se navodi da „film istražuje motive zločina muškarca prema ženi u surovom planinskom ambijentu i maloj sredini, koja se teško napušta“.

Glavnu ulogu u filmu tumači Boban Čvorović, a uz njega igra i Zorica Terzić.

Direktor fotografije je Igor Đorđević, montažerka Nataša Pantić, dizajner zvuka Jakov Munižaba, a umjetnička direktorka Natalija Vujošević.

Kratkometražni igrani film „Soa“ projekat je producentske kompanije Meander Film. Kasalica je ujedno producent filma, izvršni producent je Marija Nikčević, dok je koproducent Jelena Mišeljić. Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Podsjećamo, reditelj je 2015. godine na Sarajevo Film Festivalu osvojio prestižnu nagradu Srce Sarajeva upravo u kategoriji za najbolji kratki film „Biserna obala“ („Matter of Will“). Takođe, bio je član žirija za istu kategoriju na prošlogodišnjem 22. izdanju ovog festivala.

Rođen u Nikšiću, Kasalica je diplomirao režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Cetinju, gdje sada radi kao saradnik u nastavi na katedri za filmsku i televizijsku režiju.

1907soa1
Portal Analitika