Politika

URA: Od novca građana Mojkovca, renovirali stan u Sutomoru

Radio prenose lokalne Skupštine, za koje se DPS toliko vatreno borio prije desetak godina kada se na vlasti nalazio SNP, ovoga puta je pokušao da ukine, sa namjerom da i ovako mračnu realnost Mojkovca dodatno zamrači, gušeći slobodnu riječ odbornika i smanjujući transparentnost sopstvenih malverzacija. To se ispostavilo kao najveći razlog, jer su razotkriveni u ilegalnim isplatama i međusobnim čašćavanjima pozamašnim iznosima, posebno kada je u pitanju Mojkovac, istakao je sekretar mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA, Boško Laketić.
URA: Od novca građana Mojkovca, renovirali stan u Sutomoru
Portal AnalitikaIzvor

On podsjeća da je „nakon najave predsjednika opštinskog odbora URA Ivana Ašanina da će, u slučaju da DPS ukine radio prenos sjednice, odbornički klub pokreta URA i opozicioni odbornici bojkotovati rad Skupštine, DPS je podlegao pritisku pa, na kraju, omogućio prenos sjednice“.

„Time građani nisu bili uskraćeni, da čuju one koji ih predstavljaju, pa sa ponosom ističemo ovu malu, ali značajnu pobjedu. Jedan od razloga zbog kojih je DPS želio da ukine prenos jeste bilo i usvajanje Pravilnika o raspodijeli namjenskih sredstava za rješavanje stambenih problema lokalnih službenika i namjenštenika u Opštini Mojkovac. Naime, za tu namjenu budžetski je izdvojeno 5.000 eura, za 10 zainteresovanih službenika, a naš odbornički klub je razotkrio finansijsku malverzaciju po kojoj je predsjednik opštine Dejan Medojević (koji je ujedno i predsjednik UO Turističke organizacije Mojkovac), bez znanja Skupštine dodijelio čak 5.000 eura – direktorici Turističke organizacije (TO) Magdaleni Mrdović“, istakao je Laketić.

On navodi da je „donacija izvršena u trenutku kada se uvode ekonomske mjere štednje, povećavaju akcize, najavljuje povećanje PDV-a i kada se majkama ukidaju naknade, dok DPS svoje istaknute predstavnike, rodbinu, kumove nastavlja da čašćava šakom i kapom na grbači građana“.

„Da situacija bude još tragikomičnija – pobrinuli su se funkcioneri DPS-a, pokušavajući da sve to opravdaju. Na naše navode, da su navedena sredstva iz budžeta Opštine, oni ističu da Turistička organizacija nije isključivo budžetski korisnik već da ima i svoje posebne prihode. Ukoliko se radi o ,,posebnim prihodima“ TO, podsjećamo ih da u planu i programu TO za 2017. godinu, koji je usvojen glasovima vladajuće većine – nema sredstava za stambeno zbrinjavanje direktorice. Dok na činjenicu da je Rješenje o dodijeli sredstava potpisao predsjednik Opštine, Dejan Medojević, u DPS-u ističu da to nije uradio on, već predsjednik Upravnog odbora Turističke organizacije, Dejan Medojević. Ko misli da se radi o dvije različite osobe, grdno se vara“, ukazao je Laketić.

On navodi da se „vrhunac tragikomike i licemjerstva DPS-a, gdje više i nekoliko mjeseci pred lokalne izbore ne kriju „ljubav“ prema Mojkovcu, ogleda u tome što je 5.000 eura dodjeljeno Magdaleni Mrdović, prema našim informacijama, za renoviranje stana u Sutomoru“.

„Time još jednom pokazuju da Mojkovac koriste kako bi se što bolje udomili u Podgorici, ili pak negdje na primorju. Mojkovac onda zaborave, pa dolaze pred svake izbore da ljudima siju strah, prijete otkazima, partijski zapošljavaju i kupuju duše ljudima koje su prethodno doveli na rub egzistencije. Ali, svima je već jasno da se kraj svemu tome bliži, te da više nema toga ko će zaustaviti put DPS-a u ružnu prošlost Crne Gore“.

Laketić napominje da URA čeka odgovor predsjednika Opštine i nadležnih službi na dostavljeni zahtijev, poslat na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija, kako bi „nadležni dostavili svu dokumentaciju koja se tiče ovog slučaja, ali i dokumentaciju svih sličnih slučajeva u proteklih šest godina njihove vlasti“.

Portal Analitika