Politika

DPS: Inspekcija potvrdila da je vlast u Kotoru nelegitimna

Da su tvrdnje Demokratske partije socijalista o zapošljavanju u lokalnoj upravi u Kotoru istinite, potvrdili su i nalazi Upravne inspekcije Ministarstva javne uprave, koja je zabranila vršenje poslova za šest vršilaca dužnosti koji rukovode lokalnim institucijama, saopšteno je iz DPS-a.
DPS: Inspekcija potvrdila da je vlast u Kotoru nelegitimna
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo, kao I čitav niz drugih nepravilnosti koje je inspekcija utvrdila prilikom zapošljavanja i imenovanja kotorskih funkcionera, jasno ukazuje da trenutna lokalna vlast ne razmišlja o interesima građana, već isključivo o uhljebljenju svojih partijskih kadrova. Jer, kako drugačije objasniti ovakve postupke vlasti koju predvode Demokrate, kada je nakon ovakvog nalaza Upravne inspekcije I laiku jasno da ni jedan jedini papir niti odluka lokalne vlasti, od formiranja do danas, nije legitimna", smatraju u DPS-u.

Uostalom, kako se dodaje, drugačije se i nije moglo očekivati od uprave na čijem je čelu Demokrata Vladimir Jokić, koji je u trenutku stupanja na dužnost počinio krivično djelo, jer je bio dvojni državljanin – Srbije i Crne Gore.

"Kotorani treba da znaju da ovako protivzakonito i isključivo partijski skrojena lokalna uprava, kao i sve njene odluke, nema nikakav legitimitet i pravnu valjanost, što u krajnjem dovodi u pitanje funkcionisanje čitavog sistema kotorske lokalne uprave. Nažalost, posljedice ovakvih nezakonitih I neodgovornih odluka o partijskom zapošljavanju u Kotoru, najviše će osjetiti građani u svakodnevnom životu.

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Budva
21.07.2017. 15:25

Takodje su uocene i manipulativne radnje nove Kotorske vlasti uocene. NN lice iz Kotorskog urbanizma mi je saopstilo da nova Kotorska administracija ponistava zakonski izdate gradjevinske dozvole koje su izdate od prethodnoga saziva i to za zavrsene objekte sa placenim komunalijama sto stvara izuzetno nepovoljnu poslovnu klimu za investitore. Takodje novi nacelnik urbanizma koji je nezakonito postavljen uveo je malu diktaturu te otpusta radnike koji rade preko 30god u ovom resoru,prijeti knjizicama i rusenjima legalno izgradjenih objekata.

0
0
K Kako da ne
20.07.2017. 00:06

Celnici iz Dps-a vise od muke ne znaju sta da rade jer gube " uhlebljene" kadrove i funkcije pa im smeta sto se druga vlast ponasa isto ili slicno kao i doticni...Svakako od vlasti Dps kadrova nas grad Kotor nije mogao biti i izgledati gori ..tako da svaka vlast koja dodje ne moze bit gora od vlasti DPS ....Admo vise skloni te se i ne mlatite praznu slamu jer vam se vise ne vjeruje nista i pustite mlade i skolovane ljude koji vole svoj grad i drzavu da rade svoj posao...

1
2
k ki
19.07.2017. 22:54

ČITAO SAM IZVJESTAJ UPRAVNE ISPEKCIJE SVA ZAPOSLJAVANJA NELEGITIMNA BAS SVA !!! ALI NEDOSTAJE JOS JEDNO IME KOJE JE VEC GODINAMA NEZAKONITO ZAPOSLEN ! AKO SE ZNA DA VRSILAC DUZNOSTI MOZE PO ZAKONU DA BUDE MAKSIMUM 6 MJESECI ONDA TREBA PARDON JOS 2 IMENA DA BUDU NA LISTI !!! JAVNA JE TAJNA O KOME SE RADI I KOJA TO VLAST TREBA DA DODJE U KOTOR DA BI TU OSOBU SMIJENILA ! A DEMOKRATE SU REKLE DA CE NJEGA PRVOG SMIJENITI A ONO TRT ...HM ILI GA MOZDA "URA" ŠTITI I UZELA "POD" SVOJE SKUTE ....ŽALOSNO BAS ŽALOSNOOOOO

2
0
N Niksic
19.07.2017. 17:27

o ovoj temi mogu svi da pricaju bez vi .. . .

1
4
h hit00
19.07.2017. 18:23

Niksic....mislis samo vi.....

1
2
b bivši Demokrata
19.07.2017. 14:09

Vjerovao sam im, zato sam ih i glasao, al sada iskreno žalim. Moja porodica i ja im nikada više nećemo ukazati povjerenje. Obični manipulatori i neznalice. DPS je za njih svijet izmislio u svakom pogledu.

20
6
e ex
19.07.2017. 11:30

demokarte rade sjajne predizbone kampanje, ali nakon toga su nikakvi!

27
9