Društvo

Inspekcija ne zna odakle crvena tečnost u Limu

Inspekcijskim nadzorom nije utvrđen uzrok crvene tečnosti u vodotoku Lima, saopšteno je iz Uprave za Uprave za inspekcijske poslove.
Inspekcija ne zna odakle crvena tečnost u Limu
Portal AnalitikaIzvor

"Zajedničkim inspekcijskim nadzorom izvršenim od strane inpektora za vode i ekološkog inspektora, a koji se odnosi na, kako je objavljeno u sredstvima javnog informisanja, pojavu 'crvene tečnosti' u rijeci Lim kod Bijelog Polja, inspektor za vode i ekološki inspektor nijesu mogli utvrditi uzrok 'crvene tečnosti' u vodotoku, piše u saopštenju dostavljenom portalu Analitika.

Izlaskom na lice mjesta, dodali su, konstatovano je da na toj lokaciji nema ispusnih cijevi preko kojih bi se moglo vršiti ispuštanje u vodotok Lima.

"S obzirom na činjenicu da se predmetna lokacija nalazi u blizini industrijskih objekata, prema izjavi odgovornih u kontrolisanim subjektima nadzora, oni nijesu vršili nikakvo ispuštanje neprečišćenih voda u rijeku Lim jer posjeduju septičke jame koje se redovno prazne i uređaje za taloženje i prečišćavanje otpadnih voda (AD 'Eko meso' Bijelo Polje i Doo 'Roster' Bijelo Polje)", ističe se u saopštenju.

Inspekcijski nadzor, kako su najavili, nastaviće se, a o daljim preduzetim mjerama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 

Portal Analitika