Kultura

Grad teatar: "Prometejev put" Dejana Dukovskog

Na platou kod Jadranske straže (ispod scene između crkava, u četvrtak, 20. jula, sa početkom u 21.30h, gostovaće “Dorćol placa” iz Beograda sa predstavom “Prometejev put” Dejana Dukovskog u režiji Milana Neškovića.
Grad teatar: "Prometejev put" Dejana Dukovskog
Portal AnalitikaIzvor

U drami Dejana Dukovskog, pozorišnoj i filmskoj publici poznatog po komadima “Bure baruta”, “Mamu mu… ko je prvi počeo…“, autor se bavi aktuelnim problemima nametnutog dužničkog ropstva od strane dominantnih bankarskih sistema.

To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda. Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu, koji, umjesto da razmišlja – djeluje…

Milan Nešković je rođen 1985. godine u Valjevu. Završio je pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Nikole Jevtića i profesorke Alise Stojanović.

Glavne uloge igraju: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećković i Vaja Dujović. Dramaturg je Nataša Drakulić, scenograf Nenad Paranosić, kostimograf Ivana Kesić, Marija Jocić je zadužena za muziku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika