Društvo

Ukrajinski protivpožarni avion od jutros gasi požare (VIDEO)

Vlada Crne Gore objavila je jutros na Tviter i Fejsbuk nalogu video na kome se vidi kako ukrajinski protivpožarni avion Antonov AN32P gasi požar u Crnoj Gori. Do osam sati jutros ukrajinski avion je već imao dva uzleta i izbacio vodene bombe na područje Obosnika, sela Zabrđe i Krašiće, u koordinaciji sa Direktoratom za vanredne situacije, potvrdio je načelnik službe zaštite i spasavanja Tivta, Zoran Barbić.
 Ukrajinski protivpožarni avion od jutros gasi požare (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Njegov kapacitet iznosi 8.000 litara vode. Ukrajinski avion „vodenu bombu“  baca na mjesto zahvaćeno požarom sa visine od 40 do 50 metara i pri brzini od 240-260 km/h.

Podsjećamo, danas se očekuje dolazak švajcarskog višenamjenskog helikoptera Super puma, čiji je kapacitet 2.000 litara vode.

U najavi su još helikopter MI 17, kapaciteta 2.000 litara iz Bugarske i protivpožarni avion Air Tractor kapaciteta 3.000 litara vode iz Izraela koji će biti operativni narednih dana.

Pogledajte kako izgleda gašenje požara iz aviona:

P.Z.

 

#POŽARI Ukrajinski protivpožarni avion Antonov AN32P počeo da gasi požare u CG pic.twitter.com/60nqI1EUUp

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) July 19, 2017

 

#POŽARI Pogledajte kako izgleda gašenje požara iz aviona (Ukrajinski protivpožarni avion Antonov AN32P koji od jutros djeluje u CG) pic.twitter.com/vxFBcYB7pV

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) July 19, 2017
Portal Analitika