Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Novi detalji iz razgovora koje je Tužilaštvo predočilo javnosti: Što o Nikiću kaže Andrija Mandić?

Novi detalji iz razgovora koje je Tužilaštvo predočilo javnosti: Što o Nikiću kaže Andrija Mandić?

Zanimljiva komunikacija vođena je između Andrije Mandića, Predraga Bulatovića i Veselina Mujovića o ulozi Ananija Nikića, službenog prevodioca Demokratskog fronta koji je takođe pod istragom Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je bio dio logističke mreže koja je učestvovala u pripremanju terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora.
Novi detalji iz razgovora koje je Tužilaštvo predočilo javnosti: Što o Nikiću kaže Andrija Mandić?
Portal AnalitikaIzvor

Dok Mandić ,,biranim riječima“ izražava brigu o Nikiću koji je, navodno, u ekstradicionom pritvoru u Moskvi, Predrag Bulatović se pribojava da bi Nikića mogli da natjeraju da ,,svašta kaže“.

V.M: Kakav je Ananije?

 A.M: Ne znam ja, nemam pojma. Ja znam Ananija kao prevodioca. Ma, ma boli me k.… za Ananija.

 P.B: Mogu samo da ga nagovore da priča svašta.

 V.M: Da ne pomene vas?

A.M: Kako da nas pomene, to se mora potkrijepiti dokazima, mogu ja sad pominjat bilo koga…

V.M: Izvini Andrija Mandiću, ni jedan jedini živi svjedok, ni jedan jedini pisani trag, papir, nema da sam uzeo što od Sveta, pa …

Iz Tužilaštva zaključuju da iz komunikacije proizilazi da Mandić pokušava da predstavi da nema nikakve veze sa bilo kim od okrivljenih, ali se vidi i da ga je strah da ih Nikić ne pomene pred sudom.

Specijalno tužilaštvo je u na devetnaest strana objavilo razgovore i komunikaciju između osoba koje su, prema ocjeni te institucije, vodile različite oblike specijalnog rata s ciljem da se uruši kredibilitet glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Pobjeda 

Portal Analitika