Društvo

Biro: Nadležni uspješno odgovorili na požare, obavljeno oko 1.200 intervencija

Biro za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi zaključio je na vanrednoj sjednici održanoj u utorak veče na zahtjev predsjednijka Vlade Duška Markovića da su svi nadležni državni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila Centralni i Primorski region, ali da je na osnovu stečenih iskustava potrebno dodatno unaprijediti dijelove sistema zaštite i njihovu koordinaciju.
Biro: Nadležni uspješno odgovorili na požare, obavljeno oko 1.200 intervencija
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici kojom je predsjedavao koordinator Biroa, ministar unutrašnnjih poslova Mevludin Nuhodžić, prezentovana je cjelovita informacija o svim preduzetim aktivnostima zaštite i spašavanja. U gašenju požara aktivirani su svi raspoloživi ljudski, materijalni i organizacioni kapaciteti. Obavljeno je oko 1.200 intervencija. Nije bilo stradalih spasilaca, vatrogasaca ni građana. Do su do izražaja došli maksimalna posvećenost i požrtvovanje svih aktera koji su djelovali na požarištima.

Biro je ukazao na značaj i potrebu popune i osavremenjivanja materijalno-tehničkih sredstava za preventivno djelovanje i nadzor požara kao i da treba razmotriti mogućnost formiranja posebnog fonda za podršku sistemu zaštite i spašavanja.

Biro je iskazao posebnu zahvalnost za pomoć pruženu u okviru Euroatlantstkog centra za odgovor na katastrofe (EARDC) i Mehanizma za civilju zaštitu Evropske unije – Ukrajini, Švajcarskoj, Republici Bugarskoj i Državi Izraelu – kao i susjednim državama –Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – na iskazajnoj spremnosti za pružanje podrške u gašenju požara i saniranju posljedica.

Portal Analitika