Fudbal

Kraj evropske priče za ''plave'': Remi bez golova Budućnosti i Partizana

Fudbaleri Budućnosti završili su takmičenje na evropskoj sceni - Podgoričani su eliminisani u drugom kolu kvalifiakcija za Ligu šampiona, jer su nakon poraza od Partizana u Beogradu od 2:0, odigrali u revanšu pod Goricom samo 0:0.
Kraj evropske priče za ''plave'': Remi bez golova Budućnosti i Partizana
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je bila znatno bolja nego prije sedam dana u Humskoj, Podgoričani su bili možda i bolji tim večeras, ali su stativa i sjajni golman Kljajić spasili Partizan dramatične borbe.

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv grčkog Olimpijakosa. Kada su u pitanju crnogorski predstavnici, nakon ranijih eliminacija Sutjeske i Zete, i večerašnje eliminacije Budućnosti, na evropskoj sceni ostali su još fudbaleri Mladosti koji će u četvrtak u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope ugostiti Šturm koga su prije neđelju dana savladali 1:0. Pobjednik tog meča u narednoj rundi igraće sa turskim Fenerbahčeom.

Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija:

Budućnost – Partizan 0:0 (prvi meč 0:2)

Gradski stadion, 8.000 gledalaca

Sudije: Rajnshajber, Mozes, Moraim, Libovic (Izrael)

Budućnost (4-3-3): Mijatović – Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović – Terzić (Pejaković 69'), Hočko, Mirković – Camaj (Melunović 64'), Vlaisavljević, Nikač

Partizan (4-2-3-1): Kljajić – Miletić, Ćirković, Ostojić, Vulićević – Everton, Kosović – Đuričković (Ilić 90'), Janković (Mihajlović 82'), Leonardo (Pantić 88) – Đurđević

grobari180717
Portal Analitika