Crna hronika

Rodić: Ne vodim nikakav "specijalni rat" protiv Katnića

Podgorički advokat Goran Rodić saopštio je da ne vodi nikakav "specijalni rat" protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, niti da mu pada na pamet da oduzima nekome mjesto u tužilačkoj organizaciji.
Rodić: Ne vodim nikakav "specijalni rat" protiv Katnića
Portal AnalitikaIzvor

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je, da podsjetiomo, objavilo na svom sajtu dio materijala dobijenih iz mobilnih telefona koje je koristio Rodić, kao i druge dokaze koji, kako navode, pokazuju da se protiv SDT-a vodi specijalni rat.

"Da otpišem tužiocu na njegov način, ne dozvoljavaju mi dostojanstvo i profesija. Da komentarišem objavljivanje ciljano iskidane privatne prepiske sa klijentima, saradnicima i prijateljima, nema svrhe. Posebno zbog toga što objavljena prepiska sadrži i interne šale, opaske, privatna razmišljanja i komentare. Javnost uvijek vjeruje u ono što želi, a istinu znamo samo glavni specijalni tužilac i ja. Pozadinu svega ovoga, međutim, ne znamo samo nas dvojica. Suviše je očigledna", istakao je Rodić i poručio da je istina samo jedna.

Rodić je naveo da on i njegovi saradnici nijesu nikakva kriminalna organizacija, kao i da nisu kršili zakon u poslovnom odnosu sa italijanskom kompanijom A2A.

“Ne vodim nikakav "specijalni rat" protiv glavnog specijalnog tužioca, niti mi pada na pamet da oduzimam nekome mjesto u tužilačkoj organizaciji", naglasio je on i dodao da nikada nije opstruisao tužilačke i sudske postupke.

U odbrani klijenata, kaže Rodić, “koristim isključivo zakonom dozvoljena sredstva”.

“To vrlo dobro zna i SDT, kao i javnost koja je pratila ne mali broj predmeta u kojima sam postupao kao branilac. Moji saradnici i ja dobili smo pozive kao okrivljeni za petak, 21. jul, i svakako ćemo pred tužiocem objasniti sve činjenice vezane za poslovni odnos sa A2A”, zaključio je on.

Portal Analitika